Träning

Idag har jag och Anea varit hos Nina och tränat. Det var ett tag sedan jag hade kandaret, och jag måste säga att jag stötte på lite patrull p.g.a. det. Hon blir lite stark och hamnar lätt bakom hjälperna på det. Men, eftersom det är det jag ska tävla på så måste jag ju träna med det också. (Och nej, träns känns inte som ett alternativ på den nivån – än. Det går bra att ”jogga” på, men inte ställa högre krav.)

Fokus idag var att få bättre kvalitet i rörelserna, skolorna och bytena främst. Nina tycker att hon byter mycket bättre nu. Jag känner skillnad, men inte så stor skillnad som det verkar synas. Däremot känner jag att jag kan jobba igenom henne bättre i slutorna.

I slutet av passet var formen bättre och då lade vi även in lite passage, fast den är ju inte ”färdig” än. Dock tror jag att det är något hon kan lära sig – helt klart!

På det stora hela nöjd, även om jag inte hade någon ”super-känsla” – men det var ändå bra träning. Nästa steg nu är att jag måste kunna få mer energi, och bättre respons på skänkeln. Som det är nu är hon antingen mjuk och eftergiven, men då tar hon inte i, eller så tar hon i bak men då blir hon stark i handen. Nu ska jag jobba med att kunna rida mer framåt, utan motstånd. Lättare sagt än gjort!
DSC_5234Hoppas på snö i vinter så vi kan öva ”passage-musklerna”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*