Att inreda med små resurser

Jag kanske borde starta en inredningsblogg vid sidan av… Ni som bara vill läsa om hästar får hoppa över detta. Jag vill i alla fall visa ett av våra övernattningsrum som vi använder vid kurser, dels för att jag tycker att det är så fint, men också för att visa att man kan göra ganska mycket med små resurser. (Vilket också gäller på hästsidan, för all del!)

Det här rummet hade ett fint tak, men på golvet låg en heltäckningsmatta och tapeterna var nötta och solblekta. Vi tog fram det gamla golvet, som är slipat men obehandlat, och så har vi tapetserat om med en jättefin tapet från Rusta (!) för 100 kr per rulle. Fyndpris alltså! Det mesta i det här rummet är annars saker vi fått / ärvt, eller haft med oss från förut. Kan inte säga exakt hur många kronor vi har spenderat här, men det är inte många hundralappar.
DSC_9766Här ser man tak, golv och tapet. Soffan hade T med sig från sin lägenhet. Inte supersnygg, men blir bra med kuddar (också från Rusta, för max 100 kr/st). Filten är från Stadsmissionen = billigt. Lampa och spegel har jag fått av en kompis. Lådan ingick i köpet (var full med gamla tomglas då). Jag älskar den! Trasmattan (ej i bild) har vi också fått till skänks.
DSC_9776Lådan skulle nog kunna kosta en slant på loppis, för den är rätt stor.
DSC_9769 DSC_9771Och dessutom innehåller den en skatt! Tyvärr trasig, men en gammal, fin handmålad tapet! Fantastiskt vacker.
DSC_9758Sängborden fick jag av Helena, men då var de i furu. Jag har fixat till dem med lite gamla färgslattar + bytte ut knopparna. Gardinerna fick vi av Torbjörns föräldrar. Sängarna (ej i bild) har vi också fått av en bekant.
DSC_9778Fina ljusstakar som jag har fått av några elever vid en terminsavslutning.
DSC_9782 DSC_9780De här fina sidorna med blommor har jag nog köpt på nätet någonstans. Hängde upp dem på ett snöre. Här ser ni tapeten bättre också.
DSC_9764Tavlorna har vi betalat för ramen + framkallning. Mamma har tagit bilderna.
DSC_9753Detaljer. Viktigt!

Ibland blir jag avundsjuk på kursdeltagarna som får sova så fint för jag vill också bo i det här rummet. Men snart (?) är vårt sovrum i ordning. Lite mer tapetsering och en fönsterbräda kvar, sedan är det i princip färdigt!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*