Inspirerande

Igår hade jag en bra rid-dag och även en bra lektions-kväll. Jag hann rida igenom fem hästar, vilket också gav resultat på lektionerna på kvällen. Det är verkligen viktigt att ta sig tiden att känna på hästarna själv, dels för att kunna ge bättre instruktioner, men även bättre förutsättningar till eleverna. Självklart lär man sig också av att ”lösa problem”, men det måste i alla fall finnas en rimlig möjlighet att få rätt reaktion av hästen när man själv gör rätt – om man är lektionsryttare. Jag lägger ganska mycket tid på att rida hästarna, och har svårt att förstå hur man kan få det att fungera om man inte gör det, men det kanske beror på vad man själv har för krav.

Med Anea provade jag att rida igenom Intermediere 1, vårt nästa mål! Det gick att ”ta sig runt” i alla fall, men det kändes lite som ”ponny-fläng”… Min upplevelse var att vi hafsade runt lite snabbt och på tvären. 😉 Det går INTE att slarva med hörnpasseringar och halvhalter i de svårare programmen, det vill jag lova! (Gäller i och för sig även på lägre nivå, men här blev det mycket tydligt.)

Avslutade kvällen med bra lektioner, och hästarna var fina. Var väldigt nöjd med att flera elever själva kunde analysera sin ridning så bra, dra egna slutsatser och även göra förbättringar. Det är så man utvecklas! Och det var väldigt inspirerande för mig att ha en dialog om ridningen och inte bara ”ge instruktioner”. Jättekul!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*