Bra rid-dag

Idag har jag haft en bra rid-dag. Har ridit Iffi, Sockan, Nogge, Anea och Harry.

Är framförallt glad för Harry idag, men även Anea var riktigt duktig. Det börjar bli stor skillnad på oss som ekipage! Idag kunde jag jogga fram och sedan rida igenom St Georges utan några större problem. Visst finns det detaljer att slipa på, men jag kan typ ”ta mig runt” utan att ha känt på alla moment innan. Det svåraste är att komma direkt efter piruetten och bytet på kortsidan in i en serie. Alla rörelser kommer ju väldigt tätt inpå varandra. Saxen kändes i alla fall bättre, får mer flyt när jag verkligen fokuserar på nya yttertygeln innan bytet.

Harry blir faktiskt bättre och bättre. Nu börjar jag få RIDA och inverka mer utan att han står emot. Idag lyckades jag samla honom mer och försöka mig på lite piruettjobb. Det känns att han vet precis vad som gäller, men han blir lite hög i nacken och rak i sidan. Och så kunde jag inte låta bli att samla traven mot passage (med lite hjälp av Marianne som gick bakom med pisken). Några steg fick vi till det! Faktum är att efter att ha samlat honom så får jag mycket mer energi. Det handlar om att ”få tag” på bakbenen och hitta mer spänst, inte bara gasa iväg med en lång häst. Jag fick faktiskt riktigt bra känsla idag, här och där. Han kommer kunna bli hur fin som helst tror jag! 🙂
DSC_6012DSC_7248Det är väldigt svårt att jämför bilder med varandra, eftersom det beror på vinkel och ljus, men dessa två borde vara jämförbara. Översta är precis när han kom hit (april?), dels var han rätt ful i pälsen men också sämre musklad än nu. Undre bilden är från juni tror jag, kolla skillnaden på överlinjen. Tror det är ännu bättre nu, framförallt nacken. Han är dessutom blankare, mer välmående och gladare!

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*