Vi vill att ni som är intresserade av att köpa kött bokar detta i förväg, så snart som möjligt!
Vi säljer nu lammkött från vår egen uppfödning av Gotlandsfårskorsningar på Vreta gård i Markim, Vallentuna. Lammen och tackorna har under våren och sommaren gått i våra stora naturbeteshagar tillsammans med hästarna och betat gräs, örter, blåbärsris och annat gott. Vi kör själva våra lamm till ett småskaligt slakteri några mil norr om gården.
Vi kan erbjuda två styckningsalternativ. Antingen den traditionella Roslagsstyckningen som är ett slags grovstyckning som ger tillredningsbara bitar eller en Grillstyckning där det flesta bitarna passar direkt på grillen eller i stekpannan. Vi erbjuder båda styckningsalternativen som helt eller halvt lamm i låda där bitarna är vakuumförpackade och uppmärkta.
Priser (helt lamm ca 12-18 kg, halvt lamm ca 6-9 kg)
1. Helt lamm Roslagsstyckning 140 kr/kg inkl moms
2. Helt lamm Grillstyckning 145 kr/kg inkl moms
3. Halvt lamm Roslagsstyckning 150 kr/kg inkl moms
4. Halvt lamm Grillstyckning 155 kr/kg inkl moms
Slakt av fem lamm är nu planerat till ungefär 3-7 augusti med hämtning av köttlådor hos oss på Vreta gård några dagar senare. När ni hämtar lådorna är ni självklart välkomna att se hur tackorna och de kvarvarande lammen har det i hagarna.
Boka genom att maila info@ryttarutbildning.se. Du kan också ringa Suvi 0768-055138 eller Torbjörn 0739-140384 om du har några funderingar.
Styckningsschema Roslagsstyckning
• Hals kapad och försågad i sex bitar
• Hel bog med lägg
• Bringa / ribbs
• Kotletter av ryggen
• Sadel
• Hel stek med lägg
• Mald färs
Styckningsschema Grillstyckning
• Skivad bog
• Skivad rygg och sadel
• Skivade stekar
• Bringa / ribbs med ben
• Mald färs
Inga svar