Inför helgen

I helgen har vi öppet hus och fest.. Det är minst sagt mycket att planera!! Ni som åker bil hit – försök gärna att samåka om ni har möjlighet eftersom det är begränsat med parkeringsplatser. Hoppas att vädret håller sig bra på lördag och hoppas att vi ses!

Helgpersonal sökes

S.R. Häst – och ryttarutbildning söker helgpersonal från och med augusti, ev tidigare om det passar. En lördag eller söndag per vecka, 07.30- ca 16.30 med lunchpaus.

Hästvana är ett krav. Det är i första hand stalljobb och du jobbar själv. Utsläpp av ca 15 hästar, mockning åt 8-10 hästar, förbereda foder och ta in. Lättare motionering av hästar kan förekomma (promenad, longering, ev skritta ut.) Stallet är lättskött och människorna är trevliga.
Du behöver ha bil för att ta dig hit. Stallet ligger i Markim, Vallentuna.

www.ryttarutbildning.se

Mer info: Suvi Räsänen 076-8055138
info@ryttarutbildning.se

Tipsa gärna om du vet någon som kan passa!

Söker frivilliga till fotografering på fredag

Fredag den 17 maj kommer det en fotograf för att ta lite bilder, främst med fokus på sitsen. Carolina (sjukgymnasten som har varit här) behöver bilder till sin hemsida, så vi kommer att ta bilder ihop. Jag behöver en eller två ryttare till, om det är någon som kan dagtid. Kan vara ett roligt sätt att få bra bilder på sig själv, så passa på… Meddela mig vid intresse! Vet ej exakt tid, men det blir dagtid.

Insläpp 5 maj

Nästa vecka är jag på Gotland ons-sön. Påminner om att torsdagens lektioner är inställda (flyttade)!

Jag har löst alla pass utom insläpp 5 maj. Är det någon som har tid? Tar ca 45 min nu när det är bra väder.. Kan göras vid ca 16-17. Går även att kombinera med en uteritt på någon av mina hästar om det passar.

(Även torsdag 2 och fredag den 3 kan det finnas möjlighet att rida ut, och gärna om man samtidigt kan hjälpa till med något litet i stallet. Sofia är helt själv de dagarna.)

Sms:a om du kan / vill.

Hjälp i maj?

Jag kommer att åka bort mellan 1-5 maj.

Jag skulle behöva lite extra hjälp med insläpp 4 och 5 maj, samt kvällsfodring 3,4 och 5 maj. Jag brukar ju sätta upp en lista med kvällsfodringarna men vill flagga för detta redan nu! Om det är någon som vet med sig att ni kan så får ni gärna säga till redan nu.

 

Teori imorgon

Påminnelse: imorgon är det teori mellan 18.30-20.00.
Denna gång tittar vi på några hästar i rörelse och fokuserar på form och takt i förhållande till deras exteriör. Lite uppföljning från förra gången, men du behöver såklart inte ha varit med på förra teoripasset.

Välkommen!

Kurs för Carolina?

Jag har fått lite önskemål om en kurs för Carolina igen. Två vet jag, som ej har varit med förut. Jag tror att några som gått förra kursen också var intresserade av en uppföljning..? Det blir nog svårt att samordna båda sakerna på samma dag. Som jag förstår det lutar det åt att man får köra ett helt nytt tillfälle för er som inte varit med förut, och ev en repetitionsgång senare. Så ni som är intresserade av det ena eller det andra får gärna maila mig så ska jag se om vi får ihop tillräckligt många intresserade.

Jag är också nyfiken på om det är någon av er som har varit hos Carolina och fått hjälp avsuttet? (Eller om ni planerar att gå.)

Ledig boxplats

Jag kommer få en ledig boxplats under våren. Jag har dock fortfarande överfullt och använder uteboxar till Anea och Grodan, så jag ”måste” inte hyra ut en box till nu. Därför kommer jag inte att annonsera. Däremot finns den tillgänglig om rätt person dyker upp. Om du själv är intresserad, eller vet någon, så går det bra att tipsa.

Det är full skötsel (utom mockning på helgen). Mer info finns här.
Jag kommer att prioritera någon som vill ha hjälp med regelbunden träning / ev ridning.
Det skulle även vara möjligt att ställa en häst här för utbildning på heltid under kortare eller längre tid.

Maila eller ring för mer information.
info@ryttarutbildning.se
076-8055138

Teori 14 mars

Ett första teoritillfälle för vårterminen är spikat. (Återkommer med fler). Alla ni som rider får komma på alla tillfällen, men jag ser gärna att ni anmäler er innan (även om ni rider på den dagen). Begränsat antal platser. Utomstående kan dock meddela intresse – ifall jag får platser över.

Carolina, som har hjälpt mig med lite övningar och även haft kurs här, kommer hit den 14 mars. (Jag är på domarutbildning då, därav datumet – jag vet inte om jag kommer hinna hem till lektionerna.)

Platsen blir ändå hemma hos mig mellan 18.00-19.30. Det kommer att vara en föreläsning samt praktiska övningar med fokus på hästens och ryttarens biomekanik. Ni kan läsa mer på hennes hemsida här.

Save the date!

Nu har vi bestämt att vi kommer att fira 10-årsjubileum
för S.R. Häst-och ryttarutbildning den 17 augusti!

Det kommer att bli något i stil med vår 5-årsfest, alltså öppet hus på dagen och en fest på kvällen. Det kommer givetvis bli någon form av uppvisning med hästarna också. Jag återkommer med detaljer – det är ju ett bra tag kvar. Men boka datumet nu! 

Lite bilder från vår 5-årsfest: