Listan

Det känns som om det alltid är mycket att göra den här tiden på året. Just nu har listan känts besvärlig.

Dels vill jag få ut hästarna på dygnet-runt-bete, men vädret är inte så inbjudande. Nätterna är fortfarande så kalla. Jag tror de får gå ut snart ändå, men det ser ut att bli regn snart igen och kombinationen regn OCH kallt känns inte schysst när de inte är vana…

Jag behöver hitta ny personal, och det är alltid lite svårt tycker jag. Det är många som svarar, men få som känns genuint intresserade eller har läst annonsen ordentligt.

Vi måste få ordning på vårt vatten. Nu lånar vi grannens, och det fungerar men det är dåligt tryck så jag kan knappt vattna ridhuset. (Så på sätt och vis är jag glad att det inte är så varmt ändå!). Förhoppningsvis kommer en rörmokare imorgon och byter vår pump.

Det här med Mackan har dragit ut på tiden med att få ordning på alla papper. Det känns jättejobbigt. Nu har jag i alla fall fått beslut från Agria (per telefon) att jag får ut pengar när han tas bort. Det låter så hemskt och kallt, men man måste ändå tänka affärsmässigt och man har försäkringar av en anledning. Nu är det i alla fall bokat att han lämnar oss imorgon. Bara att stålsätta sig.

Så jag behöver ny häst, men där har jag eventuellt en på lut i alla fall. Håll tummarna!!

Och så är det dags att röja lite inför sommaren, börja tvätta täcken och skura boxar. Tar hemskt mycket tid, men den tiden ska man ju förhoppningsvis spara in på att ha hästarna på bete och slippa mocka… En hel hög med täcken är i alla fall inlämnade på lagning hos Horse and Hound här i närheten. Jag försöker laga täcken i den mån det går – det är slöseri på både pengar och miljö att köpa nya täcken stup i kvarten!

Nu ska jag fortsätta med dagens lista – tre hästar ridna, två kvar!
DSC_3711

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*