En avstämning av mina mål för i år

Varje år sätter jag upp mål för året. Det är verkligen bra att skriva ner dessa, dels för att kunna titta tillbaka och se om man har uppfyllt dem, och dessutom känns det lite (för mig) som att jag tar mina mål mer på allvar när jag har dem på pränt!

Nu tyckte jag det var dags att titta lite på vad jag skrev ner i januari.

Kortsiktiga mål (2-4 månader):
– Få bättre poäng på uppridningarna på medellinjen (höja från 6 till 7)
– Mer eftergiven i skolorna och kunna rida mer framåt.
– Mer igenom i bytena.
– Starkare i piruetterna.
– Mjukare övergångar.

Egentligen ska mål vara ”mätbara” – det här var kanske inte så tydligt skrivet, men det är saker jag behövde förbättra för att höja mina procent på tävling.
Uppridningarna ska fortfarande bli bättre. Får nu mellan 6-6,5 (liten förbättring). Problemet är att Anea ofta vill se sig omkring så fort jag släpper tygeln…
Skolorna är bättre i genomsnitt, fler 7:or där nu, och vid något tillfälle även en 8:a på en öppna. Här bör det vara 7 genomgående.
Bytena är lite säkrare, men fortfarande korta (och vete 17 om de någonsin kommer bli tillräckligt bra.) Får oftast mellan 6-7 här.
Piruetterna är MYCKET bättre. Här fick vi för ett år sedan allt mellan 3-6. Nu oftast 6, 6,5 och ibland 7.
Övergångarna ska jag fortsätta vara mer noggrann med – jag måste få henne mycket kvickare i alla övergångar, mer elastisk. Det får vara min största läxa till mig själv just nu.

Medellånga mål (1 års tid):
Mitt mål för 2015 var att rida på 65% i MsvA eller St Georges och det har jag gjort en gång i år redan. Jag ville ligga i övre halvan av startfältet och kanske kunna få en rosett på denna nivå i år. Har blivit placerad vid tre tillfällen nu (av 6 starter i år) i MsvA och St Georges – långt över förväntan alltså!
Jag törs inte riktigt höja ribban här i år ännu, men jag tycker att vi bör kunna rida på 67% i alla fall, så småningom. Det finns absolut utvecklingsmöjligheter på banan fortfarande.

Långsiktiga mål (2-3  år):
Här hade jag skrivit att rida Lag-SM 2017…. (Det blev lite tidigare!)
Ett till långsiktigt mål är att starta Intermediere nästa år, men Nina tycker jag ska prova i år redan. Jag tänker inte stressa med det, men är kvalad. För egen del tycker jag man ska rida på minst 65% i klasserna under innan man går upp en klass till, så att man har lite ”marginaler” för sig själv. Det har jag ju gjort nu (en gång), så till hösten kanske jag vågar mig på ett försök – vi får se!

Slutsatsen är i alla fall att årets mål redan är avklarade, och att jag nu tänker försöka fokusera på att befästa dessa bitar och höja kvalitén lite till. Framförallt känner jag att jag måste bli bättre på tempoväxlingar / övergångar så att de blir mjukare och lättare. Då tror jag att gångarterna går att förbättra lite till!
DSC_7652

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*