Dagens ridning och en oväntad händelse

Idag har jag till största delen ridit igenom några hästar. Tanken är att Harry ska träna för Nina imorgon, så honom kände jag lite på. Fick ihop galoppen bättre idag, men han tycker det är lite jobbigt. Jag hoppas han har energi kvar till imorgon!

Efter lunch red jag en inackordering, Calle och Fantasi. Med Calle och Fanta fokuserade jag mest på att flytta dem sidvärts, även i galoppen, för att få loss dem, samt att de måste bära sig själva! Jag tror att många ryttare dels är svaga i sätet och låter sig ”dras framåt”, men också att man är för långsam i handen och ger hästen chansen att hänga i tygeln. Det är jätteviktigt att lätta ofta på handen så hästen och man själv inte kan hamna i en kamp.

Anea fick en lite längre uteritt idag, och det var nog bra för både framåtbjudningen och rakriktningen. Utomhus blir det så mycket tydligare att hon hela tiden drar lite åt vänster (vilket märks i bytesserien och höger piruett), så även om man rider ute kan man lägga en bra grund för ”krumelurerna” bara man har en plan!

Sedan var det då dagens oväntade händelse – tackan som vi inte trodde var dräktig har fått två små lamm idag! Så nu har vi två små ”sladdisar” ute i hagen. Det känns inte som om vårt avelsarbete är så kontrollerat precis…
DSC_8082

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*