Dagens ridning

Fyra hästar ridna idag, med störst fokus på Caramelle. Idag red jag igenom större delen av programmet och det gick faktiskt över förväntan.

Skolorna känns ganska bra när jag rider ”en i taget” men det är lite svårt att sätta ihop öppna -volt – sluta och bibehålla flytet. Särskilt volten (10 m) är jag lite orolig över, för där är det lätt att hon tappar takten för att hon inte orkar riktigt. Det kan hända att den hellre får bli lite för stor i så fall.

Mellantraven kändes hyfsad, ökade traven blir bara mellantrav. Det viktigaste här är också att hon bibehåller takten, och inte spänner sig i upptagningen.

Galoppdelen är lättast, det är hennes bästa gångart. Här hoppas jag att vi kan plocka några poäng och inte sjabbla bort det. Förvända galoppen tycker jag är ganska okomplicerad, och de enkla bytena gör hon oftast lydigt.

Imorgon ska jag rida ´hela programmet i ett svep. Mitt mål på lördag är en stadig ritt med bibehållen takt. Caramelle har en lite knepig trav och blir lätt spänd i ryggen (då kan det hjälpa att rida lätt – men det går ju inte på tävling). Hon är inte heller så stark i sin överlinje och knäpper gärna av i nacken. Det är lättare i galoppen för där bär hon sig bättre. Egentligen finns det en hel del ”minus” – lite knepig trav-takt, kort skritt, och blir lätt spänd i övergångarna där hon gärna släpper stödet. MEN jag tycker det är en fin häst som är utvecklingsbar och nu är ju det här första försöket får oss. Jag vet att det finns ”mycket häst” i henne som man nog kan plocka fram mer och mer om hon spänner av och blir starkare. Men nu får målet som sagt vara ”prydligt och stadigt”, risken är att hon blir för spänd om jag sätter tryck i henne, hon är inte riktigt redo för det ännu.
DSC_1889Jenny Samuelsson och Caramelle på tävling förra året.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*