Nu har jag bestämt mig

Först tänkte jag att jag rider lite kort hemma idag innan jag tar beslut om tävlingen. Jag har verkligen velat fram och tillbaka, men nu har jag bestämt mig för att inte ägna massor av timmar (tävla tar ju typ en hel dag) för att kanske bara bli besviken och trött. Jag har strukit mig från dagens tävling. Det känns jättesurt för det är så nära och en bra tävling att åka på, men man måste gå på magkänslan.

Jag är såklart lite ledsen över att Anea har känts finare än någonsin på senare tid, och nu är det liksom ”platt fall”, men så är hon ibland. Så länge som vi har haft ett uppsving nu har vi aldrig haft förut, så förhoppningsvis räcker en kortare återhämtning och sedan kan vi plocka fram det vi hade börjat hitta igen. Men något är tokigt just nu, bytena är sämre och hon är inte igenom, och i det här fallet är jag helt 100 på att det inte beror på dålig ridning från min sida. Förmodligen är hon lite ”off” pga pälsfällning, i kombination med att hon kanske helt enkelt inte kan ta mer träning just nu. Det är ju ett ganska stort kliv vi har tagit vad gäller samlingsgraden, det är klart det tar på krafterna. Så jag har valt att lyssna på min häst nu, och avstå dagens tävling.

Om man ska lyssna på sig själv för en gångs skull så är inte jag heller frisk ännu, så det känns som om det inte är meningen att vi ska åka idag helt enkelt. Det blir fler tillfällen. (Och det har ju varit bra utdelning sista två starterna, så jag kan inte klaga…)

Bra idag är i alla fall att ja har haft en markarbeteslektion på morgonen, som gick superbra! Hästarna var SÅ fina. Trodde kanske att Fanta och Caramelle skulle vara lite trötta efter tävlingen, men de var snarare finare än de brukar, så det var jättekul att hålla lektion idag. Får glädja mig åt det istället!
DSC_3681

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*