St Georges-debut med Soya

Igår startade jag och Soya St Georges! Lite tidigt rent styrkemässigt, men jag ville ”få det gjort”, risken är annars att jag bygger upp för stor press kring det hela. Vi hade lite missar och dessvärre red jag åt fel håll också efter en sluta (annars hade vi lyckats ta en tredje plats), men för att vara första gången så är jag ändå nöjd med rundan. Jag har inte ridit igenom det här programmet så många gånger utan fokuserat på MsvA, men nu börjar det bli dags att höja ribban lite.

Egentligen är inte skillnaden mellan programmen jättestor, förutom att det tillkommer byten i var tredje, men det går snabbare i St Georges. Det är fler moment som kräver mer samling i följd, vilket gör att programmet känns lite tuffare – men samtidigt egentligen med bättre flyt än MsvA. Målet är att starta några gånger till (båda programmen) innan vintern, men nu får hon först en helt avsutten vecka för att återhämta sig lite. Jag är väldigt rädd om hennes arbetsmoral, men också fysisk återhämtning såklart.

Hur som helst känns det väldigt kul att vara tillbaka på en lite högre nivå på tävling – jag tycker det är så mycket roligare när svårighetsgraden ökar! 😉

Tävling i Djursholm

Nu har jag kommit igång lite mer igen med träning och tävling för mig och Soya.
Hon har fått en lugnare period under sommaren eftersom hon gick lite över sin förmåga under våren. Vi behövde faktiskt paus båda två!

I fredags var det i alla fall dags för en första start för hösten, och vi red en MsvA på Elitdressyren i Djursholm. Vi fick till en runda utan missar (jag såg faktiskt en liten miss på film efteråt, men det har domaren inte sett) – 66% blev det, och det är jag nöjd med – det är bara vår femte MsvA. Jag tycker själv att jag måste kunna rida lite bättre i travprogrammet där det blir lite återhållet. Jag vet att det finns mer poäng att hämta där, men det kommer med mer träning! Soya har utvecklats massor, men det gäller att rida lika bra på tävling som hemma… Så målet är att höja % lite till i detta program framöver. Startfältet var väldigt starkt (vilket var väntat!), så det räckte inte till placering, men jag är väldigt nöjd med rundan. Dessutom var det kul att tävla på en tävlingsplats med mer atmosfär av ”riktig tävling”.

Ni som vill kan titta på film från rundan här nedan – det är uppdelat i två klipp och skritten är inte med tyvärr.

Foto Li Sjöstrand