Höstens teori

Nu blir det en ändring här. Ingen teori nu på tisdag och det temat sparar jag till våren. Jag hittade en föreläsning på Brunmåla hästklinik som vi kan gå på, som förra året, och jag lyckade boka 10 platser. Tyvärr inte fler…! Men förhoppningsvis räcker de platserna. Jag står själv över ”i värsta fall”. Detta tillfälle är en tisdag.

Så tisdags-teori blir 23 oktober enligt bilden nedan:

Torsdagar blir 4 oktober 18.00 och 8 november 19.15 – alltså två olika tillfällen. Då blir det på samma tema, förebyggande friskvård för häst med visitering samt att jag visar en del stretch-övningar för häst. Det var några som missade det sist och det är viktigt att ha koll på tycker jag (och kan även vara bra att repetera) – så ni som inte kunde sist tycker jag ska försöka delta denna gång.

Måndagens datum är ej bestämt ännu men blir längre fram. Förhoppningsvis med Cindy som hjälper mig med sadlarna – hon kommer då att prata lite om inpassning av sadel (också viktigt för att förebygga problem) och visa praktiskt. Hon är även osteopat vilket gör att vi även kommer att kunna prata om hästens anatomi och förutsättningar för arbete. Återkommer med datum och rekommenderar att ni försöker komma – hon är väldigt kunnig!

Som vanligt kan ni gå på flera tillfällen. Maila mig vilka ni vill gå på så jag kan planera. Om ni vill delta på tisdagens teori är det tyvärr begränsat antal platser så boka snabbt.

Höst på Wreta

September – underbar månad! Dock inte just idag… Bilderna är från igår. Idag är det blåsigt och regnar och jag hade lovat Grodan en uteritt men jag vete 17 alltså. Får se om det lättar. Men här kommer i alla fall soliga bilder för att lätta upp stämningen.
Ringblommor – så himla tacksamma alltså!
Höstplanteringar är så lätt att få fina. Pumpan är hemodlad. Tror att det är en prydnadspumpa som har vuxit sig lite väl stor.
Nästa år måste jag odla solrosor på större yta. Skulle vilja ha så mycket att jag kan plocka in buketter.
Ogräs. Men fint ändå!
Här är faktiskt majs. Blir inte alltid kolvar men i år funkade det.
Skitsnygga dessutom. Men inte lika goda dock. Det är gul majs som gäller om man ska äta dem rakt av. Synd. Går att äta men liksom ”seg”. Tror att det är den här majsen man har till mjöl, och det tänker jag i alla fall inte börja göra…
Squash-djungeln. Man behöver snart machete för att ta sig fram bland enorma plantor. Nästa år behöver de mer plats på bredden.
Och fina pumpor! Som jag inte vet vad det är för sort eller hur jag ska laga till dem, men det får väl visa sig. 

Kurser

Det finns plats kvar på drop in 12 okt kl 09.00

Ny eftermiddagskurs ligger ute 21 okt!

Den 25 nov har jag planerat kurs ihop med Carolina (sjukgymnasten jag har tagit hjälp av) – vi återkommer med tider och pris samt upplägg inom kort!

Någon mer lucka kommer nog. Och ge gärna förslag på vad ni vill ha för typ av kurser i jul. Det är alltid så svårt att planera tycker jag… (Ja, det är snart jul, vare sig ni vill eller inte!)

Teori i höst

Jag planerar teoritillfällena, men är inte helt klar ännu. Teori denna höst blir gruppvis, och första gången är planerad till tisdag 2 okt för gruppen som rider 20.15. Tänkte att vi då kan börja 20.00 direkt efter föregående grupp. Den här terminen kommer vi att fokusera på arbete vid hand / hästens form och förhoppningsvis även mer förståelse för hästens rakriktning genom att vi tittar på och arbetar med hästar avsuttet. Jag tror att det är något som kan ge mervärde även till ridpassen genom ökad förståelse för hur hästen använder sin kropp.

Enklaste efterrätten

Vill bara tipsa om den lättaste efterrätten som jag bjöd på i helgen på kursen. Mycket uppskattat och går på några minuter att göra!
(Bilden är kanske inte så bra dock.) Jag steker helt enkelt tunna klyftor eller små bitar av äpple ihop med ganska mycket smör, kanel och typ jättemycket socker… Inte jättenyttigt kanske, men sjukt gott. Äpplen är ju nyttigt i varje fall. Snåla inte på sockret! Tanken är att man steker äpplena tills de mjuknar och tills sockret blir som en sås som liknar sirap. Serveras med vaniljglass och rekommenderas starkt!
Får väl snart starta en matlagningsblogg istället…. 😉  Men jag gör rätt mycket kursmat som många frågar om, och det är kul att maten uppskattas!

Programridningskurs

En rolig, men intensiv helg är slut. Jag har haft en tvådagarskurs med tema programridning och skött stallet själv samt gjort mat och allt sådant till kursen. Det är roligt med övernattningskurser men det kräver ju en del extra jobb med att städa, bädda och fixa mat. Tyvärr har jag inte tagit några roliga bilder alls den här gången! Måste skärpa mig lite tror jag.

Kursen gick i varje fall väldigt bra. Det har varit två privathästar här också i helgen, och det är jättekul att det verkar ha hittat hit fler med egen häst! Vi avslutade med programridning på söndagen, valfritt med eller utan bedömning. Det är extra kul med tema på kurserna tycker jag, så att det blir en röd tråd. Om ni har egna idéer och önskemål om tema-kurser kan ni alltid säga till. 🙂

Jag har inte ridit så mycket själv, bara Grodan i lördags. Hann inte mer än så. Har även haft en privatlektion med Anea och Maria – kort klipp längst ner på en bytesserie. Det är riktigt kul att ha med henne i verksamheten, det går över förväntan. Jag trodde att hon skulle bli lite för svår om jag inte red mer, men det går bra! Just nu rider jag själv mest ut eller tömkör henne, så att hon ska få variation.

Tack

Är mitt emellan personal just nu så det är lite knepigt att få ihop vissa dagar. Tors-fre har jag fått hjälp av flera snälla människor som har mockat lite och underlättat för mig, tack! Nu är det struligt även på måndag. 🙁 Om någon har tid över så får ni gärna säga till, även om det bara är en kort stund. All hjälp är välkommen…

Nu måste jag ägna fredagskvällen åt att dammsuga och förbereda inför helgens övernattningskurs. Man får inte tråkigt här i första taget!

Ny vecka – igen

Usch vad fort tiden går jämt! Jag hinner inte med… Den här helgen har varit rätt lugn på lektionsfronten. Istället har jag ägnat mig åt att döma dressyr: på lördagen ponny på Berga (alltid kul att hälsa på i sin gamla skola), och söndagen junior-DM i Täby. Mycket duktiga barn och ungdomar, som på det stora hela red väldigt prydligt!

Några privatlektioner har jag hunnit med också, samt en del ridning och tömkörning av mina hästar. Har kommit fram till att jag inte är helt värdelös på att tömköra längre, så nu gör jag det regelbundet istället för att longera och hästarna brukar bli väldigt fina av det. Man kommer åt dem så de får jobba, men de slipper en (eventuellt spänd) ryttare / belastning på ryggen, och blir oftast ganska lösgjorda.

Veckan som kommer nu känns än så länge lite ostrukturerad. Trodde att jag skulle ha ”massa tid” men inser att det nog blir rätt mycket jobb. Har kurs nästa helg lör-sön och det tar alltid rätt mycket tid med att förbereda mat, städa, bädda osv. Men tur att vi har kurserna hemma så man tvingas att städa – annars skulle väl huset förfalla. 😉

Sedan har jag en hel del administrativt som släpar, och när ska man hinna det? Det är faktiskt inget jag tycker är tråkigt (jo, delvis) – men jag gillar konstigt nog pappersarbete i lagom dos. Antar att det tillfredsställer mitt kontrollbehov. Men kruxet är att när man väl ska börja tar det alltid tre gånger så lång tid än man har tänkt! Och det är svårt att göra lite i taget, jag vill liksom komma in i det… Just nu ser mitt skrivbord ut som en katastrof och det gillar jag inte alls. Men det kanske får vänta till nästa vecka… 🙂