Redan uttråkad

Dag två hemma. Redan uttråkad, men håller fast vid planen att ta det lugnt. Har kurs fre-sön och då måste jag verkligen vara frisk!
Jag har haft en privatlektion på förmiddagen, och jag ska ha mina lektioner ikväll, i övrigt håller jag mig hemma. Känns riktigt surt bara när solen skiner och det är världens finaste höstdag! Man vet ju aldrig hur länge det håller i sig. Hade varit perfekt för en ridtur ute, men Anea får endast en promenad idag med personalen.

Nåja, ska inte klaga. Jag vet att det finns de som har kroniska sjukdomar och annat jobbigt, så några dagar ska jag väl kunna ta det lite lugnt. Jag försöker ägna tiden åt att läsa och att planera och strukturera upp grejer som jag annars inte hinner. Så får jag i alla fall något gjort! Och tack och lov att jag har extra hjälp i stallet just nu, så slipper jag dras med det dåliga samvetet att jag är hemma. Att vara egen företagare är ett privilegium (tycker jag) men svårt när man har djur som alltid ska ha mat och omsorg oavsett vad.
DSC_3946

Saker som imponerar

Saker som imponerar på mig, inom ridsporten i detta fall, är framförallt ödmjukhet och drivkraft. Det är två saker som jag tror att man behöver för att komma långt. (Vad långt är kan givetvis vara olika, beroende på vad man har för mål!).

Drivkraft är ju en självklarhet, och det vet vi ju alla att det behövs i hästlivet, där motgångar ofta är en del av framgångarna. Att orka bita ihop och kämpa även när man drabbas av skador och jobbiga perioder är en stor del av hästlivet, precis som att hitta motivation en mörk morgon när det spöregnar och man hellre hade legat kvar i sängen. Vissa har dock mer drivkraft än andra, och sådant som imponerar är framförallt de som har kämpat utan att ha uppbackning hemifrån eller i form av massor av pengar. Det ÄR trots allt lättare att ta sig upp i klasserna med en bra ekonomi, även om alla ryttare jobbar hårt.

Ödmjukhet är också en självklarhet, kan man tycka. I synnerhet inför hästen! Jag tror de flesta är medvetna om detta, men det tål att påminnas om. Det är tråkigt med kommentarer som att ”han ville inte” utan att ställa sig frågan ”varför?”.  I 9 fall av 10 är det ryttarens eget fel att hästen ”inte vill”.
Glöm heller inte ödmjukheten inför andra människor eller medtävlande. Uttrycket att vara en dålig förlorare är ju vedertaget, men man kan också vara en dålig vinnare, och med det menar jag att vara skrytsam eller ständigt påminna andra om sina egna förtjänster. Var stolt när du presterar bra, men behåll ödmjukheten! Människor som är duktiga utan att behöva hävda sig – det imponerar!

Här kan ni förresten läsa om något som verkligen imponerar.

DSC_3711

Sjuk..

Jajamensan, EN ledig dag så slog förkylningen till. Första halvan av dagen jobbade jag på men sedan slog det till på direkten med halsont och trötthet. Som tur är har jag en extra praktikant just nu så idag kommer jag kunna ta det lugnt. Anea får bli longerad istället för riden. Hade tänkt träna imorgon men hoppar över det. Jag tror ändå att det är bättre med en ordentlig förkylning som jag inbillar mig går över snabbt – än sådan där diffus sjukdom som hänger kvar (som i våras)… Nu ska jag försöka lyssna på kroppen för en gångs skull så hoppas jag det går över fort. Undrar dock vart mitt immunförsvar tagit vägen? Är oftare förkyld numera än för några år sedan. Tror jag? Eller tänker man mer på det när man är sin egen kanske?

Baggen ska i alla fall få heta Frank! Både en elev och en kompis föreslog det. Jag hade det i bakhuvudet men kunde inte komma ihåg vad det där tv-fåret heter – men det är ju givet att vårt svarta får ska heta Frank. Självklart!
DSC_3943                              
Jättefin höstdag och så måste jag stanna inne…

Döp baggen!

Vi har ett får som heter Vitnos, och en som heter Spindeln (den hette så när den kom…). Tre stycken till ska få namn, plus baggen. Baggen är svart och lite skraj, här på bilden har han fastnat i en gren från en rosenbuske… Kom med förslag på namn!
DSC_3975

Tack för den här gången!

Har börjat plocka in pelargonerna och städa upp i trädgården idag, klippt gräsmattan en sista gång och lite annat plock. Tänkte börja planera julkurserna i eftermiddag, så sommaren känns helt klart ganska avlägsen nu. Och så fort det blir höst börjar jag längta efter julen! Älskar julen, som finns där som en ljuspunkt i det kalla och mörka. Som ett litet avslut på sommaren och tack för denna gång kommer här lite bilder som summerar sommaren 2014.
DSC_2094                                                      Betessläpp av stona

WP_20140531_037                                                      Gotlandstripp i maj

DSC_2510

                        Nogge fick sättas igång och fick gå med kompisar igen <3DSC_2644DSC_2358DSC_2036                                                            Midsommar DSC_0264 DSC_0222                                                        I juli gifte vi oss!10550950_10153085001158636_5535871328104711887_n                        Har aldrig badat så mycket som den här sommaren, underbart.DSC_3355                                            Anea debuterade St Georges.
21 70 10445913_10152235444161610_6821897969606752854_n                            Uppvisning, fest och massa vänner på vårt 5 års-jubileum.
                                     Mycket jobb innan men alla gånger värt det!DSC_3687                         Köpte till slut loss den här hästen också, det var på tiden!

Skön helg

En bra helg, so far! I fredags red jag ett helt gäng med hästar, och vi hann även hämta havre, hämta får, samt köpa lite saker till blivande ”fårhuset”. (Mer om det så småningom.) Just nu står sötnosarna i en hage. Det är fem tackor och en bagge. Baggen är lite skraj, han har inte haft så mycket mänsklig kontakt ännu. (Låter som om han är en utomjording..) De andra är sociala (extra mycket om man har mat med sig… Har redan konstaterat att kraft är mer poppis än havre). De är supergulliga!

Avslutade fredagen med lite bubbel för att fira fåren (bra svepskäl) och en middag bestående av bl.a. ugnsbakad egen potatis och hjortkött. Älskar livet på landet som erbjuder saker som man inte får lika lätt ”gratis” i stan.
Igår hade jag ett dagläger och hästarna var fina. Jobbade med galoppfattningar, som jag för tillfället har snöat in på. Inte utan orsak, det är inte så lätt att få till den perfekta galoppfattningen!
Jag hann även rida både Anea och Iffi, och båda kändes fina.
På kvällen var jag hos en kompis på födelsedagsmiddag. Jättetrevligt på alla sätt och vis med god mat och glatt sällskap!

Och idag är jag LEDIG!! Blir väl lite pyssel på gården, men i stort sett ”hästfritt”, och sovmorgon, lång frukost osv. Och sol – underbart!

Fredag

Idag är det en lyx-fredag, och för mig innebär det att jag inte har lektioner utan att jag ska ägna tiden åt bara mina hästar. Den stora frågan är hur tiden ska läggas upp bara eftersom de är några stycken och dessutom ska vi hämta får idag! Men det löser sig, jag har inte tänkt stressa ihjäl mig utan jag vill hinna rida/longera allihopa. Upplägget är inte helt klart än. Anea var och tränade igår, så där hade jag planerat en uteritt, men nu är jag osäker och funderar på om vi borde trimma en dag till när vi ändå är igång. Först ut är i alla fall longering av Nogge, för sedan ska han skos.

Missförstå mig rätt – lektioner är kul, men det ska bli skönt med en dag som endast ägnas åt hästarna, och inga tider att passa! (Förutom fåren då.)
Hoppas ni får en bra helg!
DSC_4689

Oskarpa bilder på glada hästar

Idag har vi löshoppat. Man kan konstatera att hästarna hoppar hellre än bra… Men det är ändå bra träning! Lite variation, och förhoppningsvis blir de lite lösgjorda av det. Bilderna är inte så skarpa, så ni får bara ett par stycken som visar hur kul de har haft idag. (Narayan och Gloria fastnade inte alls på bild…)

Planerar löshoppning även nästa onsdag (säg till om ni vill vara med) och ev en dag veckan efter också.
DSC_0627Zalmiac
DSC_0682
Obi
DSC_0691Cicooria
DSC_0697Anea