Har det bra

Prognosen hade ”lovat” mulet och ca 12-14 grader här idag, men det har varit sol och skönt faktiskt. Har tillbringat förmiddagen i solstolen med en bok och eftermiddagen och kvällen i Visby. Middag på uteservering, glass i hamnen (proppmätt) och promenad längs strandpromenaden. I år hängde det hängmattor där, längs med stranden. Fantastiskt! Vilket bra initiativ. Tar med mig en bok och lägger mig där någon dag tror jag. Ville inte resa på mig… (Kanske en idé att ha hemma bland äppelträden?).
Foto: Men åh! Hängmattor upphängda längs med strandpromenaden i Visby. Fantastiskt initiativ, älskar den här stan!

Semester

Hade lite separationsångest från mina djur i morse. Släppte ut och kollade till dem innan det var dags att åka till Nynäshamn och ta båten till Gotland. Det kändes dock inte lika ”svårt” att lämna Calle – han såg nämligen ut som ett lermonster och jag överlämnar det åt någon annan nu, haha. (Man får inte någon sommar-feeling av den här bilden precis…)
Foto: Anna Österberg, nu har jag skaffat en skäck också så nu har jag alla färger! ;)

Obi körde lite morgon-yoga. Hagen är full med gräs och ändå tyckte han det här var bästa positionen för att få i sig frukosten. Ambitiöst!
Foto: Det finns inte gräs NÅN annanstans i hagen och därför måste jag stå såhär konstigt så jag kommer åt det...Nu är jag framme i stugan och ska snart äta middag och ta ett glas vin. Det är inget vidare väder här heller men man får väl göra det bästa av det ändå. Ska ändå mest vila och läsa böcker (även om det är roligare att göra i solen). Hoppas nu att alla hästar håller sig i skinnet när jag är borta! Igår fick jag tillkalla veterinär för en sårskada på Caramelle som jag inte vågade låta vara eftersom jag skulle bort. Hon hade fått ett sår som såg ut som ett ”hål” på bakknät. Man blir ju galen! Det såg dock mycket bättre ut redan i morse, så nu hoppas jag att det inte kommer fler överraskningar. Kära hästar – ät nu gräs och stå stilla medan jag är borta. Själv ska jag äta god mat och ligga stilla, typ!

Tävling idag

Tävlat Anea på Överby idag, MsvA1. Resulterade i 61,74%, hamnade i mitten i ett starkt startfält så jag är jättenöjd. Miss i ryggningen för jag höll på att glömma den. Piruetterna är för stora och inte klara, satte serien (lite spänd). Egentligen ingen super-känsla, hon var inte helt på hjälperna. Men utifrån det är jag supernöjd om jag kan rida ihop såpass bra procent i vår tredje start på den här nivån, fast jag bara har ”styrt runt”. Det betyder att det finns mer att hämta om vi tränar vidare och får mer rutin. This is just the beginning!
DSC_2578 DSC_2590DSC_2579

Nogge och Mackan

Jag hade egentligen fått restriktioner av veterinären att släppa ihop Nogge med andra hästar redan, men det struntar jag i. Nogge har hunnit hoppa över ett staket, galoppera på asfalt och skena över en åker (inte med ryttare dock!), och jag tror inte han verkar må sämre för det. Anser att han då klarar av att gå med sällskap i hagen. Det får bära eller brista nu. Blir han halt igen så blir han och då var det inte meningen.

Jag hade förväntat mig att det skulle bli ett race, men det resulterade endast i rå-hångel mellan Nogge och Mackan, i typ en timme. Jag fällde nästan en tår, så otroligt gulligt! Nogge har stått i sjukhage nästan fyra månader under vintern, och så har han gått på gräs några veckor nu. Men såklart han har saknat en kompis! Jag trodde dock inte att de skulle vara SÅ kärvänliga.

Idag har jag bara longerat Nogge, för att se hur han ser ut. I vänster varv syns det inget alls. I höger varv ser det ut som om vänster (ytter) bak har lite jobbigt att ”hänga med” (vänster bak är det skadade benet). Men han ser inte halt ut. Jag vet inte hur mycket hopp jag ska ha om att han blir helt bra, men just nu känns han ändå glad och jag tycker han har fått tillbaka lite muskler på ryggen. Vi får helt enkelt vänta och se.

DSC_2486 DSC_2489 DSC_2496 DSC_2508 DSC_2514 DSC_2516

30 augusti

Ni kommer väl ihåg att boka 30 augusti när jag ska ha 5-års jubileum på gården? (5 år som företagare, inte som gårdsägare…)

En mer formell inbjudan kommer, men det kommer vara någon slags uppvisning på dagen, och tårta förstås! Sedan får vi se hur mycket jag hinner och orkar ordna, men om du vill hjälpa till eller har några bra idéer får du gärna höra av dig!

Under sommaren nu så tänker jag bjuda på lite tillbakablickar i mina inlägg. Det kan vara roligt även för mig – för tänk vad lätt man glömmer saker? Det är bra att påminna sig själv lite vad man har gjort på den här tiden.

5 år – det är inte så himla länge. På ett sätt känns det som om tiden har gått väldigt fort, och på ett sätt känns det som om jag aldrig gjort annat. Eller som om det finns ett liv ”före” och ett liv ”efter” som egenföretagare. Men såklart – det ÄR ju verkligen en milstolpe i livet att starta sitt eget företag!
En sak som jag kommer ihåg så väl från precis i början var hur jag fick köpa min egen hästutrustning. Allt annat är lite i en dimma, alla papper och formella saker – det har jag lite förträngt tror jag. Men att köpa sina egna grejer, det var liksom ”stort”, för jag har aldrig haft någon egen häst innan. Jag planerade exakt hur många benskydd, täcken osv som behövdes, och hade ett exel-ark där jag prickade av vartefter jag skaffade saker till varje häst. Och jag var så himla nöjd med de blå yllefiltarna som jag hittade på Gotland (mitt i sommaren) och köpte hem ett helt gäng av. De kostade nämligen 200 spänn styck fast såg ut att kosta 2000 typ. (Eller 1000 i alla fall.) Men till slut fick jag ge vika och köpa ländtäcken istället, för jag insåg att det var för opraktiskt med filtar och många elever. Man måste ju sitta ovanpå filten då när man skrittar fram, och det var så många som trasslade in sig i filtarna och krånglade när de skulle tas av, så jag gav upp dem efter ett tag…  Haha. Synd, för de såg så himla lyxiga ut.

På schemat idag

* Rida Nogge och Anea
* Två privatlektioner
* Veterinärbesök (hemma)
* Vattna ridhuset
* Stalltjänst själv idag (personalen är ledig)
* Kvällskurs

Så, med andra ord – dax att sätta fart! Får se hur jag klarar detta, särskilt eftersom veterinärer har en förmåga att komma lite när som helst och aldrig en exakt tid… Hoppas ni får en bra dag!
DSC_0060

Förberedelser

Det är en hel del att styra upp med om man ska kunna ha semester en vecka. Hästar som ska gå i rätt hagar, motioneras när man är borta och en del annan planering. Jag vill gärna ha ordning på grejerna innan jag åker! Idag blir det t.ex. inhandling av foder så att det finns hemma.

Den här veckan är det kurs mån-tors så jag jobbar varje kväll. Men det är bara 5 dagar kvar nu, och sedan åker jag till Gotland. Ska bli väldigt skönt! Har sällan längtat så mycket efter en ledighet som nu.
DSC_6508

Hoppinriktad instruktör sökes

S.R. Häst-och ryttarutbildning söker en hoppinriktad instruktör som kan komplettera nuvarande dressyrverksamhet. Jag har 7 välutbildade lektionshästar och bedriver kvalitativ ridutbildning i små grupper (max 4). Flera av hästarna är i grund och botten hopphästar och då intresse finns vill jag försöka utöka med lektioner i markarbete / hoppning ca en gång i veckan, företrädelsevis lör fm. Arbetet kommer innebära en hopplektion på en timme, samt ca tre timmars stalltjänst i samband med detta. Du ska kunna arbeta självständigt, ha ett bra säkerhetstänk och sätta hästen i första rummet. Formella meriter är givetvis ett plus, men personlig lämplighet går före! Om du tror att detta kan vara något för dig vill jag att du läser mer om verksamheten på www.ryttarutbildning.se, och sedan kan du skicka ett mail till info@ryttarutbildning.se och berätta mer om dig själv!
caramelle