En dag på stan

Idag har jag tillbringat dagen i Visby tillsammans med min lillebror. Lite shopping och andra små ärenden. Det är väldigt vackert här nu med syrener och alla träd som blommar (bara titta på kastanjerna som är helt rosa – helt fantastiskt!). Allt sådant är ju utblommat i juli när vi vanligtvis är här.

Ikväll blev det riktig, vedeldad bastu följt av middag bestående av lammfärsbiffar, samt rabarberpaj till efterrätt. Hoppas ni också har en bra helg!
Foto: Har nog inte varit i Visby den här tiden på året förut. Vilka fantastiska kastanjer!

Semester

Nu tar jag ledigt till och med söndag. Är på väg till Gotland, och det ska bli så skönt! Sedan hoppas jag att jag är tillbaka med lite ny energi, och framförallt att jag är frisk!

Anea får också en lugnare period nu med promenader när jag är borta, och sedan en veckas uteridning. Jag har en tävling innan sommaruppehållet, som jag hoppas jag hinner trimma henne till efter viloperioden. Hon har presterat bra på senare tid, men klarar inte att gå för hårt för länge, så nu pausar vi lite!
IMG_20140526_102015

Sommar-pepp

Bilder från helgen. Idag är det inte alls så fantastiskt – snarare storm. Och jag ligger i sängen (!) för att kurera mig. Ska snart ta mig i kragen och ha två lektioner. Måste dock packa först inför min lilla semester. Den verkar synnerligen välbehövlig. Hoppas jag inte ligger däckad hela tiden bara, även om en stor del av tiden var planerad till att i princip ligga och läsa böcker timmar i sträck.
DSC_1758DSC_1764

DSC_1782DSC_1786

Bok-tips

Pether Markne har gett ut en bok, ni kan se en trailer om den här.

Ska givetvis köpa den, det ska bli spännande att se hur mycket jag känner igen mig i den från tiden när jag jobbade hos honom och Per på Arphus.

Sedan ett annat litet tips. Hittade dess ridbyxor på Hippson. De ska vara tillverkade i ekologiskt tyg. Fram för mer sådant! Särskilt inom hästvärlden. Tyvärr verkar dessa ridbyxor inte helt lätta att få tag i. Men förhoppningsvis finns det en marknad för detta!

Måndag

Plötsligt byttes 27 grader mot blåst och typ 6 grader… Burr! Hade inte förväntat mig sommar ännu, men det vänder minst sagt fort!

Dagen har inte bjudit på några storslagna händelser. Har skrittat ut Anea och ridit en inackordering. Nogge fick en tur ute också, med pyttelite galopp. Han känns bättre när han kommit igång och ”ledat upp sig”. Nu har jag ridit väldigt korta pass men frågan är om man ska öka på lite mer snart eftersom han alltid är såpass mycket bättre efter en stund. Svår balansgång det där. I alla fall så är han nästan löjligt snäll, tänk vad många hästar som skulle vara väldigt besvärliga efter så lång vila. Han är snarare åt det slöa hållet nu. Jag hoppas bara att han kommer igång såpass att han kan gå som vanligt sedan, så man inte hamnar i ett ”mellanläge” där han är frisk nog att ridas men inte tillräckligt frisk för att jobba. Ett sådant beslut vill jag slippa. Men än så länge går det ju åt rätt håll, och förhoppningsvis kan man hålla honom på en bra nivå om man varvar lektionerna med uteritter samt försöker att inte ha alltför många olika ryttare.

Iffi har varit på Mälarkliniken och fått på en sko (hon har haft en hovböld) så nu ska hon kunna gå som vanligt igen. Såg jättefin ut idag på lektionen! Skönt.

Själv är jag på gång med en ny förkylning… Hade ju just blivit bra från den förra tyckte jag. Såhär mycket sjuk har jag aldrig varit förut. Nu tror jag att det är för att jag börjat slappna av inför min ledighet. Det är verkligen typiskt! Imorgon kommer jag ha jobbat 80 dagar i rad, och ska äntligen få åka till Gotland på onsdag. Blir borta fem dagar. Men jag ska bara ligga och läsa och sova, så blir jag sjuk så blir jag. Dock ganska less på att ha halsont jämt och ständigt!
DSC_0014                                                               Längtar!!!

 

Meeting i Vallentuna

8-10 aug ordnar Vallentuna ridklubb meeting med klasser från LB2 till GP. Något för alla, med andra ord! Jag ska tävla på fredagen har jag tänkt. Fler som vill passa på den helgen? Säg till mig i så fall, anmälan öppnar redan 22 juni! Passa på när det är så nära. Ni ser i TDB vilka klasser ni kan rida.
2695284Anea förra året på tävling i Vallentuna.