Där fick jag…

Typiskt. Bara för att jag kände mig så himla effektiv och duktig igår, så håller jag nu istället på att bli sjuk tror jag. Lite tendens till ont i halsen, och så är jag sådär slö och svag i kroppen liksom. Det är ofta så, att jag är superpigg dagen innan jag blir sjuk. Ofta blir jag också jättesugen på att städa?!

Nu är det som så att jag inte har tid att vara sjuk. Jag hade tänkt rida Nogge, Calle och Quickan idag, men det fick bli så att jag red Nogge och Maria Calle, och så red vi ut. Sen tänker jag bara jobba Q lite på marken mellan mina lektioner ikväll. Har nämligen tagit förnuftet till fånga och tänker inte köra på, så nu ligger jag i sängen och surfar istället. Sådana förmåner kan man ha som egen företagare. Däremot kan jag ju faktiskt inte stanna hemma hela dagen eller ens vara ledig i helgen, så man får sno åt sig vila när man kan! Har ju lektioner ikväll också, och det är mer prio att orka det än att rida, faktiskt.

Tips

Fick tips på mailen från Nina, om ni vill ha lite inspiration!  

Kurs för Kerstin André 8-9 feb 2013        logo

Den 8-9 februari kommer Kerstin André till Lejondals Gård för att ha kurs.

Du som tränar med Dressage by Nina är hjärtligt välkommen att sitta med, lyssna och lära!

Kerstin är A-tränare och blev årets tränare i Sverige 2010. Hon tränar landslagsryttare som Pernilla André-Hokfelt, Mattias Jansson, Ebba och Mia von Essen m.fl. Kerstin är även mentor för Sveriges Junior- och Young Rider-landslag. Kerstin var den som tränade mig och Ajax från början när jag flyttade till Skåne och fram till Globen.

Kerstin är en positiv instruktör med ett öga för de små detaljerna. Hon är otroligt tydlig, informativ och pedagogisk och jag vet att det kan ge oerhört mycket att sitta och lyssna på henne när hon håller träning.

Några av ekipagen som ska rida under kursen är Nina Bengtsson, Fia Klarbrant och Siv Birgersson.

Kursen pågår fredag eftermiddag samt lördag förmiddag.

Nina
Dressage by Nina

Onsdag = rid-dag

Jag har jobbat på som en iller idag alltså. På förmiddagen red jag Fantasi (lätt jogg, jättefin!), Iffi (fokus på galoppen, också duktig) och Calle (programdelar, ganska bra med tanke på att jag red ca 30 min).

Sedan har jag haft en privatlektion med en inackordering, en tjej som har provridit Mackan för att ev bli medryttare (han ser så himla mycket bättre ut nu by the way) samt en sitsträning med Cicooria.

Även ridit Anea, och jag törs knappt säga det högt (skriva kanske går bra), men hon känns nästan som en annan häst. På ett bra sätt alltså. Undrar om det är inbillning..? Just det, Soya har gått ett lätt pass också, men hon verkade lite trött så i morgon ska hon vila.

Häremellan har jag även hunnit mocka, fixa några extra små saker i stallet samt tvättat några maskiner hästtvätt. Och ni kommer inte tro mig, jag var klar 17.15!! Kanske inte ska nämna att lunchen var fem minuter ca. Brukar faktiskt inte göra så. Kände bara att det var skönt att köra på helt enkelt, för idag var en bra dag.

Väl hemma så har jag svarat på en lång rad med mail samt fakturerat en massa. Har också lagt ut vårens alla drop-in pass samt ett nytt dagläger i maj. Och är glad, för två sommarkurser är redan fulla! Just nu går det som på räls verkar det som. Undrar om jag nu orkar plocka bort julgransjäveln som fortfarande är kvar.. hrm.. Kanske dags att vila nu istället?

Soyas första uteritt

Idag red jag och Maria ut på Anea och Soya. Soyas första uteritt! Hon är så himla duktig, superbra temperament. Hon traskade på som om hon aldrig gjort annat, trots att vi mötte en lastbil och skällande hundar. Tror den här hästen kan bli en kanonhäst för någon som kan utveckla hennes kvaliteter, så jag hoppas hon hamnar hos någon duktig ryttare om hon blir såld. Om ni vet någon som letar unghäst så finns hon här.

Veckans övning

Den här veckan ligger fokus på att få hästarna att spåra. Att spåra innebär att fram-och bakdel går på samma spår. Detta är viktigt för att vi vill att hästarna ska bära lika mycket vikt på båda sina bakben.

Hästen ska spåra både på rakt och böjt spår!
Om bakdelen går innanför så brukar man försöka rätta in framdelen på bakdelens spår, genom att rida bogen in.

När hästen är rakriktad, så innebär det att den är liksidig och jobbar lika mycket med båda bakbenen, vilket också ger ryttaren jämnt stöd på båda tyglarna. Observera att när hästen är rakställd så är den rak i halsen och går rakt fram. Men rakriktad kan den vara även på ett böjt spår!


Vi kommer att göra en
del av denna övning,
som du kan hitta på
Hippson.
Bilden är lånad därifrån.

Fokus på hästarna är att de
spårar. Fokus på er ryttare
blir att ni sitter rakt över hästen!

Tillbakablick

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från Helmer ridcenter i Strängnäs, där jag hade hästarna första året. Hade letat stall i Stockholm ett bra tag, men så kom det här upp. Jag kunde hyra ett eget stall med fem boxar på en stor anläggning som hade ”allt”. Hade inte för avsikt att bli där för alltid, men det var en bra start då jag hade lite samarbete med andra på anläggningen. Hade t.ex. lite ponnylektioner som extra inkomst, samt en del privatlektioner på Liso, deras lusitano. Dock kom ju 90% av kunderna från Stockholm, så det var inget jättesvårt val att flytta ”hem” när jag fick chansen.


                                        
”Min” stall-länga till vänster.
                I lilla huset bakom utebanan fanns en ridsportbutik                                                                
Ridhuset


                      Sista ponnylektionen jag hade


Cafeteria/restaurang


Fanns ett gym också! Hur ofta tror ni jag hann använda det…?


Övernattningsrum. Det fanns möjlighet både att fixa mat och övernattning vilket var kanon så man kunde ordna sommarkurser.


Öppet hus. Visade upp mina lektionshästar. Här har vi just avslutat.


Bild från frieserhäst-premiering


Jag och Liso på en uppvisning. Det var en hel del evenemang på Helmers, vilket var kul, det hände mycket där!

 

Träningar för Nina Bengtsson

Nu har jag bokat dessa datum för Nina-träning:

6 feb
20 mars
17 april
15 maj
5 juni

Från 14.00

Två tider kommer jag ha själv. Sedan finns det möjlighet för ca fyra tider till. Vid stort intresse kan man ev dela en tid.
I första hand är dessa tider vikta för er som står uppstallade här, i andra hand kan elever få rida med på någon av mina hästar.

Du som är intresserad är välkommen att maila mig.
Mer om Nina kan ni läsa här.

Kommande vecka

Sitter och planerar kommande vecka, dvs hur hästarna ska ridas och hur ridhusschemat ser ut. Kan bara konstatera att jag vet inte hur jag ska få ihop allt? Har mycket privatlektioner i veckan, kurs på lördag och dessutom kommer ett par som ska sova över fre-sön och rida privat. Kul att det går bra, men undrar om man kan klona sig? Känner att kroppen tar stryk av att det har varit så kallt dessutom. Man går och spänner sig. Inte bra alltså. Tror att veckans höjdpunkt kommer att bli massage hos JennyP. Jag tycker verkligen att jag förtjänar det faktiskt…