Tips på evenemang

hastkunskap logga

Invigning av Sparreholms slotts Hästcenter

Lördagen 8 september 2012

Program 14.00 – 17.00

Dagens ciceron är Elisabet Lundholm
Inviger gör professor Kyra Kyrklund
Dr. Andrew McLean visar vetenskapligt framtagna inlärningsmetoder
Mästare Manuel Jorge de Oliviera med sin son
Manuel Oliviera visar dressyrens ursprung
Kyra Kyrklund och Rose Mathisen håller clinic
Anders Eriksson visar tandemkörning
Pedro Torres, världsmästare i working equitation, med landslagsryttare

Final

Varmt välkomna!

Boka biljett genom att sätta in 150:-/person på bg:614-4851 och ange namn
För mer information ring tel. 0157-30562 eller via mail
Mail: equestrian@sparreholmsslott.com Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
www.sparreholmsslott.com

Några från stallet ska åka, själv måste jag jobba men det kan nog vara kul att åka dit om ni inte har något bättre för er!

Träning med Anea

Har varit hos Mads idag med Anea. Ganska bra pass, bytena var bra idag och formen ok, men hon blir ganska stark när jag ställer högre krav på samling och jag har nackspärr så nu mår jag faktiskt sådär. Om nån är uttråkad/ledig och vill hjälpa mig med mockning nån dag framöver får ni gärna säga till…

Fina hästar

Kan med gott samvete säga att jag har väldigt fina lektionshästar. Just nu är det en fröjd att jobba! Fantasi gör den ena ryttaren efter den andra överlycklig, Cicooria sköter sig också väldigt bra. Nogge går med på enstaka pass och verkar mycket gladare och Iffi har varit superfin senaste dagarna. Calle har fått en rosett i helgen (dock i hoppning och inte med mig..) och idag har han gjort galoppslutor och byten på lektion. 🙂Cicooria och Fantasi förra tisdagen


Bjuder på en bild på mig själv för en gångs skull.
Var tydligen jätteroligt att hålla lektion!

Nya ridbyxor?

Tips: i helgen (to-fre-lö) är det rea på Mustang Hästsport som ligger på Almungevägen (om ni kör förbi avfarten hit vid golfbanan och fortsätter en bit så kommer det på höger sida). Jag ska försöka hinna dit och köpa nya ridbyxor. Känns som om jag behöver två par om året ungefär… Nu är det dags för ett par beiga eller bruna tror jag (men jag kommer alltid hem med en helt annan färg än vad jag har tänkt).

Den här modellen heter Candela, den gillar jag. Snyggt med tre knappar och bekvämt med lite högre midja.

Rida ute

Det är klart underskattat med en ridtur ute. Jag har varit rätt duktig på att harva i ridhuset i mina dar men nu har vi så fina ridvägar och jag har verkligen börjat uppskatta att vara ute och trimma istället, tror hästarna blir gladare på köpet. Får utnyttja den möjligheten nu innan det blir vinter (jag vet, det är ett tag kvar men det går jämt så fort!). Anea har varit jobbig att rida ut på förr, jag kunde knappt skritta ute utan att få ont, för att hon var så spänd. Idag tog jag det kloka beslutet att byta ridhuset mot en tur ute, med mycket galopp på en bra, mjuk grusväg. Fick bättre galopp, rakare häst och kunde klämma in en hel del byten. Vägen sluttar lite uppåt här och där och man vill ju ha bytena i ”uppförsbacke” så om jag tränar dem där det verkligen ÄR uppförsbacke så får jag lite på köpet. Hon kändes så himla fin, det var strålande sol och en perfekt avslutning på dagen! Ibland när man tränar och tragglar, och tävlar och krånglar så glömmer man bort det där med att vara glad när man rider, njuta och ”bara vara”. Det här är ju egentligen anledningen till varför vi håller på med det här.


Anea spanar in grannens häst som galopperar
(eller skenar? Såg näs
tan ut så…) på åkern bredvid oss.

Övernattningskurs

Den här helgen har jag övernattningskurs lör-sön. Har tack och lov hjälp av Torbjörns mamma som lagar mat åt oss (ikväll älgstek t.ex, inte fy skam!).

Det är fullt upp att sköta stall, ha lektioner, hinna rida nån häst mellan varven, passa TDB (Tävlingsdatabasen) prick 18.00 för att anmäla till en tävling osv. Har lyckats hålla mitt tajta schema kanonbra idag, utan att stressa, och till och med lite tid över. Såna dagar gillar jag. Fint väder på det, så kursdeltagarna fick bada badtunna innan middagen också. Man får passa på och njuta de sista sommardagarna!!


Såhär ser det ut i fönstrena i ”kurs-rummen”

Träning och tävling

Igår var Calle och jag hos Nina och tränade, han kändes riktigt fin, mjuk och bättre i formen. Idag har vi gjort ett försök till tävling, MsvC på Segersta. Han kändes något bättre än förra gången vi var iväg, men tyvärr fick vi avbryta ritten pga att han hade bitit sig i tungan eller kinden. Sånt som händer, fast det har aldrig hänt mig förr och det kändes såklart jättetråkigt, men hellre det än att rida in på banan på en halt häst eller så. Det här var inget jag kunde styra över och vet inte när det hände heller. Får ta nya tag helt enkelt. Ingen lätt sport det här alltså…