Höstens kurser

Man vill ju inte tänka på hösten redan, men nu ligger några definitiva och några preliminära datum uppe på hemsidan så det är bara att börja boka!

Drop-in-lektioner kommer att läggas ut kontinuerligt, de flesta fredagarna 9-10 (350 kr) samt vissa fredagkvällar 19-20 (420 kr). Håll utkik! Gilla oss gärna på Facebook så ska jag försöka uppdatera där också när jag lägger ut nya lektioner!

Om ni är en hel grupp (4 pers) som vill boka ett datum så får ni rabatt på 150 kr/pers för ett dagläger (ordinarie 1200 kr) om ni bokar före 1 sept!

Duktiga Elin!

Nu har jag haft hjälp i stallet av Elin under två veckor och hon ska stanna veckan ut. Idag har hon bestämt sig för att komma tillbaka ytterligare en och en halv vecka i augusti innan skolan börjar. Ibland ska man ha tur!
Elin är här med sin häst Moa så hon passar på att träna samtidigt. Det har blivit stor skillnad på Moa på bara två veckor och idag har hon varit kanonduktig och bytt galopp. Det får vi träna vidare på lite under veckan. 🙂

Veckan som gått

Jag har knappt hunnit skriva en rad här! Veckan har varit späckad med en del ridning, mycket lektioner och en tredagarskurs. Det har även kommit ett lass till med spån till ridhuset och det var ingen lek att sprida ut spånet (naturligtvis veckans varmaste dag)…

Tis-Fre hade jag Anna på besök med en PRE som hon rider in. Vi har hjälpts åt lite med honom så att hon kunde börja trava uppsuttet. Anna har även varit snäll och hjälpt mig stängsla, det är kanon att ha en hovslagare till hjälp när man ska få ner stolpen! 😉

En av inackorderingarna, Obi, har gått med på kursen med Maria och det gick riktigt bra. Obi kommer att gå med på vissa lektioner då och då, och det tror jag kommer funka kanon. Han är snäll och stadig och utbildad till Msv nivå.

Första kursen ”avklarad”

Helgens kurs lör-sön har gått bra. Hästarna har skött sig bra och det var ett trevligt gäng som var ”försökskaniner” på min första övernattningskurs här hemma! Vi hann med tre ridpass, med fokus på sidvärtsrörelser. På lördagen grillade vi och idag har vi ätit lunch ute i solen, se bild. Foton på övernattningsrummen kommer så småningom.

Besök av Jenny och Klöver

I helgen har Jenny och Klöver varit här på besök i två dagar och trimmat. Klöver har verkligen börjat se riktigt fin ut så det var väldigt roligt!!
Ska se om jag kan få lite bättre bilder från ridhuset att lägga upp här. Tillsvidare får ni nöja er med nedanstående bild, samt lite ”semester”-bilder på hästarna i hagen. Har även min första helgkurs hemma lör-sön, mer om detta i morgon!


Spännande kür!!

Här är ett smakprov på nya kür-musiken till Totilas och Mathias Rath.
http://www.matthias-rath.de/de/aktuell/details/datum/2011/06/15/totilas-neue-kuer-musik-von-weltbekanntem-dj-und-produzenten-paul-van-dyk.html

Musiken är komponerad av Paul van Dyke, en DJ från Tyskland som är riktigt, riktigt bra! Det här kanske inte är den typen av musik han är känd för, utan snarare trance så det gjorde mig väldigt nyfiken – det här är helt annat, men mycket mäktigt! Paul van Dyke har varit en slags ”idol” (om man kan ha en DJ som idol?), har dansat till mycket av hans musik i yngre år.. 😉

Citat Mathias Rath: ”Mir lief eine Gänsehaut über den Rücken, als ich die Musik das erste Mal gehört habe”, erklärt Matthias Rath. Min tyska är inte så bra längre men jag tolkar det som att han får gåshus av musiken och jag håller med, tänk er detta ihop med en av världens finaste hästar. Vore häftigt att se i verkligheten..

Första riktiga lektionen på Wreta

Idag har jag haft min första ”riktiga” lektion i mitt eget ridhus!! Känns konstigt nog fullt naturligt, även om det borde vara helt overkligt. Hästarna verkar nöjda med att vara här och skötte sig väldigt bra, framförallt Nogge ser ut att ha mått väldigt bra av betet, han är mycket piggare och fräschare.

Vi har jobbat som svin senaste dagarna med ridhusunderlaget, röja i stallet, fortsätta måla, spackla, förbereda inför kurs, bygga hagar… Jag är helt slut! I stallet står ni mina 6 hästar, tre inackorderingar samt Elins häst som är här på tillfälligt besök.