Träning med Nogge

Idag tog jag med Nogge till Mads. Till en början var han hemskt spänd (vi var på utebanan och det blåste rejält), men det släppte mer och mer och mot slutet kändes han riktigt fin!  Jobbade mycket med skolorna, i slutet några galoppslutor och bytesserier. Han är så amitiös den här hästen, tror han kan lära sig mycket mer, men då måste jag rida honom oftare. En knepig ekvation när han behövs på lektion… Men jag ska försöka lägga lite tid på honom ett tag nu och se om jag kan få honom lite starkare och utveckla honom lite till. Han är riktigt rolig att träna med (synd att han är så spänd på tävling..) och det verkade som om Mads gillar honom och det är ju roligt såklart.

Tips inför helgen

Den här helgen pågår Strömsholms-tävlingarna.
Jag brukar försöka hinna gå på dem, av tradition och att det är så härlig atmosfär på Strömsholm! Dock får jag stå över denna gång, jag måste verkligen ägna lite tid åt att bygga här hemma. Du som inte vill åka till Strömsholm men har tråkigt kan komma hit och kitta fönster eller slå i hagstolp istället.. 😉

Hagfix

Hela dagen idag har gått åt till att laga och ordna sommarhagar åt hästarna. Det finns tack och lov lite befintliga staket men det var en del att reparera och så delade vi av en hage så att Nogge kan gå på ena sidan och stona på andra sidan. Hagen är jättefin med väldigt varierat bete men jag blir lite nojig över diverse stenar och gropar, men jag kanske överdriver lite… Så länge det finns gräs får man hoppas att de inte ska ut och klättra runt där det är som värst, fast å andra sidan är ju hästar inte världens smartaste djur?! Känns dock inte som om jag kan linda in dem i bomull heller… Det är väl bara det att jag har tänkt att de ska gå på bete där när de flyttar hit, och att jag då ska kunna åka iväg någon vecka utan att behöva oroa mig!
Nu är nästa projekt att ordna vatten också.

För övrigt letar jag betesvakt – jag kommer behöva hjälp att se till hästarna när jag är borta (enkelt – kolla sår, kolla vatten, kolla att de står på benen), så om du kan en eller ett par dagar så får du hemskt gärna höra av dig!!

Dagläger med Telia och provridning

Idag har jag haft dagläger med Telia. Hästarna såg kanonfina ut idag, framförallt andra passet där alla ”kom igång” lite mer. Maritza verkar ha fått bättre kondition och ork för hon är mycket mer taggad nu än när jag köpte henne, trots sin aktningsvärda ålder.

På eftermiddagen har jag varit med en elev och provridit häst på Ekerö. Eller, hon red och jag tittade faktiskt bara på. Har flera elever som letar häst på nivå LA-Msv ca, hör av er om ni har tips!!

Antagen till C-tränarutbildningen!

Bra dag idag! Jag har hunnit rida tre hästar och göra massa extra, typ frisera, putsa, beta och tvätta häst. Caprice fick till och med en skogstur, och hon skötte sig riktigt bra! 🙂

Taket på ridhuset är klart på ena sidan och påbörjat på andra sidan:

Och när jag kom hem och öppnade mailen så har jag äntligen fått svar på att jag har blivit antagen till C-tränarutbildningen!! 🙂 Så nu kan jag komplettera min ridlärarexamen med även en tränarutbildning. Känns roligt med förhoppningsvis lite ny inspiration!!! 🙂

Onsdag

Idag har jag jobbat en realtivt kort dag, ridit ut på Nogge och haft två lektioner. På kvällen var jag medbjuden på mingel i en nyöppnad butik på Upplandsgatan, Cheval Design.
http://www.chevaldesign.se/
Trevligt avbrott att åka in till stan, det händer inte alltför ofta! Titta förbi butiken om ni har vägarna förbi, där saluförs ett nytt märke, Spook, som jag inte sett tidigare. Stilrent med snygga detaljer! Bl.a. tröjan nedan:

Tisdag

Känner att jag har idétorka på rubriker, haha! 😉
Idag har jag ridit Nogge, Iffi och Anea. Det var ett tag sen jag hann rida flera hästar på en dag, måste upprätthålla det här lite nu, jag mår mycket bättre av att rida mycket. Iffi var riktigt duktig idag. Nogge fick jobba mycket med slutor idag för att komma igenom mer i sidorna, och det är tyvärr en stor skillnad på höger och vänster så nu måste jag rida honom lite mer ett tag och se om jag kan få loss det. Anea red jag bara ut på i det konstiga vädret sol/regn/blåst!

Maritza har varit jättefin på lektion idag och tränat byten, även en liten serie fick vi till, det var roligt! Har även plockat ihop ett kandar åt henne nu som ska introduceras på ”gamla dar”, tror dock inte att det blir någon stor sak.

Caprice har fått provjobba lite förra veckan och idag men bara skritt och trav än så länge. Hon såg riktigt fin ut på lektionen när hon slappnat av lite och började trava på mer. Hoppas hon kan komma igång lite mer snart!

Och när jag kom hem så är taket på ridhuset påbörjat – bilder kommer snart!

Måndag

Idag har jag skrittat ut på Wirja, ridit Anea och Caprice. Anea kändes väl ok men kanske en smula seg, tycker inte hon har tillräckligt med energi just nu. Caprice däremot verkar inte bli trött så lätt och har inte tappat särskilt mycket kondition alls. Nu rider jag ca en halvtimme men med både trav och galopp och hon känns starkare och bättre hela tiden. Idag tyckte jag hon kändes riktigt fin. Helt otroligt vad hon har tagit konvalescensen bra!

Hästarna har fått jobba lite med bommar idag första passet, där jag la ut travbommar på olika avstånd för att ryttarna skulle länga och korta traven. Gav ett bra resultat tycker jag. Iffi har sett jättefin ut idag, hon är mycket starkare nu och gör bättre övergångar. Så idag känner jag mig nöjd med alla hästarna och kan sova gott. 🙂 Det behövs, för den här veckan blir det ett späckat schema om allt går enligt plan.