Fortuna hem igen

Idag har det varit fullt upp med dagläger och ridning. Fortuna har åkt hem till ägaren Cissi idag. Vi avslutade med att jag red och visade lite vad vi har övat på, och sedan red Cissi efter mig. Fortuna skötte sig exemplariskt idag, så det kändes bra! Det har hänt ganska mycket med henne på två veckor. Och i morgon åker jag och provrider en häst som jag ev kan låna.

REGN!

Det behövdes förvisso, men har aldrig sett så mycket regn på samma gång tror jag. Jag fick vada in i ridhuset idag!

Idag har jag haft dagläger kombinerat två vuxna och ett barn på ponny. På kvällen en lektion och däremellan ridning av tre hästar. Anea kändes riktigt bra idag! Kanske håller något på att lossna…

Wirja på gång!

Nu är Wirja under igångsättning, äntligen. Endast skritt än så länge, nästa vecka kan vi rida lite mer. Jag hoppas verkligen att vi får henne igång så hon kan jobba igen, det är verkligen en suverän lektionshäst.

På bilden syns min f.d. praktikant Natalie, som slutade igår. Verkligen tråkigt! Natalie har varit till enorm hjälp sedan april. Man har ju blivit lite bortskämd nu alltså!

Planerar för fullt…

…inför hösten. Jag tror det kommer bli en intressant höst! Återkommer om detta. Nu försöker jag bara få igång Anea inför att kunna tävla igen, det känns fortfarande som en bra bit kvar, men hon kommer mer och mer igång. För övrigt letar jag häst igen, för lån eller en billig peng. Hör av er om ni vet någon lämplig!

Rid-dag

Idag har jag bara ridit hela dagen känns det som. Det är de bästa dagarna! Alla hästarna har skött sig, Anea var väl den knepigaste idag, och Fortuna den som har gått bäst. Där har det hänt en hel del på bara en vecka!

En lektion på kvällen bara. Nogge ser ut att trivas bra med den nya sadeln, han bjuder bättre framåt. Det är roligt att vissa saker har enkla lösningar, men tråkigt att enkla saker också kan förstöra mycket, t.ex. just sadlar som inte är helt bra. Och hästarna ändrar sig ju hela tiden, så det gäller att aldrig ”luta sig tillbaka” utan hela tiden kolla utrustning/foder osv. Och det är ju så lätt att bli hemmablind tyvärr!

Grym skokräm, måste ha!

Den här skokrämen vann jag på en tävling, och den är suverän! Stövlarna blir helt blanka utan att man behöver borsta och gnugga, perfekt för latmasken som inte orkar ta hand om stövlarna annars. Problemet är att nu är den slut. Vet någon var man kan köpa den här?!

Ny sadel till Nogge

Idag har Nogge och jag varit hos Hanna på Kvalitet Häst & Hund i Flen.
(www.kvalitehasthund.com)

Vi kom hem med en Trainer´s sadel, ej testat förr, men en ny sadel till ett mycket bra pris. Den verkar vettig, man kan byta koppjärnen (bra när man har flera hästar!) och den var väldigt mjuk i stoppningen, vilket känns bra eftersom han är ganska känslig. Jag red bara en kort stund men det kändes som om han fick bättre rörelser och var mer avspänd.

Nogge har haft svårt att muskla sig kring manken, vilket gör att sadlarna gärna ”trillar ner”, men Hanna hade en superfiffig lösning med en ”gelpadd” som man kan lägga över manken som ”utfyllnad” som att sadeln inte klämmer och att han har möjlighet att bygga muskler. Förhoppningsvis kan vi ta bort den så småningom.

Och för att lyxa till det lite extra så fick han även en anatomisk sadelgjord som  fördelar trycket bättre samt förhindrar eventuellt glid av sadeln framåt.

Träning på Arphus

Idag fick Zalvia åka med och träna för Per. Det kändes lite blandat, bra hjälp, men jag tycker inte jag fick igenom allt ordentligt. Det är verkligen svårt att kombinera lektionerna med att träna själv, eftersom man inte rider hästarna varje dag.

Hemma har jag även ridit Anea, Fortuna och en liten snabb sväng på Nogge. Nogge är nog den som har känts bäst idag. Anea behöver verkligen komma i form igen, och Fortuna går det framåt med, men hon tycker nog att det är väldigt jobbigt!