Målplanering

I morgon och på tisdag har jag teori med de fasta rideleverna. Temat är målplanering. Jag tänkte dels för min egen skull ta reda lite mer på vad mina elever har för mål och ambitioner så att jag vet hur jag ska lägga fokus på lektionerna, men även för elevernas egen skull är det bra att sätta upp mål.

Det är himla lätt att tänka ”Jag ska bli bättre på att rida” – men vad innebär det då? Blir man bättre så höjer man samtidigt kraven, och då märker man inte att man blir bättre…

Jag tittade igenom mina egna papper från tidigare år och jag har alltid haft ganska tydliga mål, men inte förrän förra året skrev jag ner dem ordentligt med lång- och kortsiktiga mål. Faktum är att jag har klarat det mesta som jag har tänkt mig!
Mål när jag gick i 8:an var att gå hippologen – och det var ju ganska snabbt gjort. Jag var extremt målmedveten då med att träna inför antagningsproven, och det var nog tur för jag tror inte jag hade klarat det annars. Jag skulle behöva vara lika fokuserad nu som då, det är inte så att jag inte har mål, men då var jag superdisciplinerad på att träna på allt från att visa häst vid hand till att själv jogga och läsa varenda hästbok jag kom över för att inte kugga på teoriprovet.

Ett annat stort mål var att starta eget innan jag fyllde 30, det klarade jag också med ett år tillgodo. 🙂 Nu ska jag få det att gå med vinst till 2012.

Mål förra året var att tävla Anea i LA:6 på minst 60% (klarade 71%) samt att flytta företaget till Stockholm. Vision på längre sikt var att ha en egen gård, och det var något jag aldrig, aldrig trodde skulle hände på riktigt. Men det har det redan gjort!

Nu har jag under kvällen gjort en ny målplanering för 2011, men jag håller den för mig själv tillsvidare, så utvärderar jag den här till nyår! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*