Dagens ridning

Har ridit fem av mina hästar idag, och två inackorderingar. Var ändå hemma före 17.00, så jag känner mig väldigt nöjd med att ha haft så bra flyt! Hästarna har varit duktiga också, det gör ju det hela ännu bättre.

Mackan har jag jobbat lite lätt i alla gångarter bara, mest för att lösgöra och känna på formen. Fokuserade bara på grunderna, framåtbjudning och liksidighet.

Fantasi fick göra lite mer, sidvärtsrörelser och några byten. Hon känns jättefin just nu, starkare och bättre igenom i ryggen än på länge. Jätteroligt! Jag tycker bytena är bättre också, inte så spända som förut.

Nogge var jättefin! Han har sett bra ut på lektionerna, och känns starkare. Jag jobbade med att han ska ”hänga ihop” bättre och bära sig. Han blir lätt lite lång om han själv får välja. I slutet kunde jag rida galopp med tagen bakdel på liten volt, inte en piruett precis, men i alla fall mer samling. Korta bitar tror jag han grejar det, det är bra om han stärker upp sin bakdel, men man får ju passa sig så det inte blir för tufft för honom.

Iffi provade jag att rida på ett rakt bett, hon behöver växla bett enligt veterinären, då hon har en tand som är väldigt sliten. Bitvis kändes hon jättebra, men ett par gånger släppte hon bettet helt och blev alldeles tom, så det var ganska ojämn känsla. Dock kanske man kan ha det vid uteritter? Egentligen ska man växla bett på alla hästar, men i praktiken känns det väldigt krångligt när man har lektionshästar, det ska erkännas. Man kan liksom inte ha tre träns per häst. Och byta bett titt som tätt är ganska meckigt.

Anea fick ett pass med fokus på skolor, där jag växlar mellan t.ex. öppna / sluta på långsidan, eller öppna / förvänd sluta. Ska se om vi kan få till mer sådant på lektionerna, det är bra att träna upp sin egen koordination här också!

Nu ska jag börja förbereda en middag här, vi får besök ikväll. Har dock insett att hästfolk aldrig kommer i tid till en middag, haha. Redan superhungrig, så jag får grunda med chips här…

 

 

1 svar på ”Dagens ridning

  1. Haha nä hästfolk kommer aldrig i tid. Igår så hade vi försökt komma i tid till gästerna och jag stressade som en galning…då har bilbatteriet dött så vi måste vänta tills vår farmor kunde komma med startkablar tillslut haha!! Alltid något! Hoppas du fick i dig mat 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*