SIHS 2014

Nu är SIHS slut för denna gång, traditionsenligt första adventshelgen men på ny arena. Jag har varit där i fredags och idag.

I år hölls clinicen av Ingrid Klimke, och temat var cavaletti. Jag använder ganska ofta bommar även på dressyrlektionerna som ett komplement, och lite ”lydnadskontroll”. Det är också bra gymnastik för hästarna. Hade kanske hoppats på lite mer matnyttiga tips och nya idéer, men tyvärr blev det väldigt basic. Jag undrar om clinic-tiden har kortats ner? Var det inte längre förut? Förra året var det också väldigt kort tid, 30 min. Man hinner liksom inte ”komma igång” riktigt. Ni kan läsa ett mer utförligt referat här, från Hippson. Önskar mer tid till clinicen nästa gång! Jag tycker det ska vara ”huvud-attraktionen” på fredagen, och nu har den nästan hamnat lite i skymundan istället tyvärr.

Idag har jag varit och tittat på küren, och det var väldigt bra i år tyckte jag. Ibland har startfältet varit ganska blandat med några höjdpunkter och några där jag har känt mig besviken på nivån. I år tyckte jag det var många fina hästar och bra ridning. Kul! Tinne var en värdig vinnare, men tyckte ändå att Minnas ritt var fantastisk och underhållande! Hon red till julmusik, vilket kanske låter som om det skulle kunna bli katastrof, men det var superbra gjort och stämde bra till ridningen. Väldigt roligt att se, och halva läktaren stod upp och applåderade efteråt – det är inte ofta! Ridsport skriver bra om det här.

Plus med Friends Arena var att man kunde titta på framridningen och att mässan var luftigare med mer plats. (Och att det är närmre till Solna än Globen!). Jag tycker nog att Globen kändes lite mysigare, men det är nog mest en vanesak. Det var inga stora skillnader egentligen, som åskådare. Det gäller att lära sig hitta på ett nytt ställe bara… Bra helg, som alltid roligt och gillar traditionen att börja advents- och jultiden på detta sätt! Blev även lite shopping, kanske lägger upp mina fynd under morgondagen. Nu: sova! Nästa vecka är som vanligt fullspäckad.
Usch, tråkiga och suddiga mobilbilder! Borde tagit med en riktigt kamera idag till dressyren. Satt på rad 1, nästan i knät på hästarna. Nästa gång…

1 svar på ”SIHS 2014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*