Duktiga hästar

Den här veckan känner jag mig priviligerad. Både mån och tis har några av grupperna kunnat jobba med galoppombyten på lektionerna. Vi har börjat med enkla byten (3-5 skrittsteg mellan) och sedan gjort byte i språnget. Tänk att jag har flera hästar som är såpass utbildade, det är verkligen lyx!

Idag har Mackan fått gå på kandar på en privatlektion. Det var ett tag sedan sist, men inte första gången. Tyckte det fungerade bra, men det kräver en stadig sits och en kvick hand, samt att han är ärlig för skänkeln.

Själv har jag ridit ut tre hästar idag. Vi har galopperat på lite med Fantasi och Calle, tror det gjorde gott. Det är viktigt att hästarna får sträcka ut lite ibland och inte bara gå ”kontrollerad dressyr”. Både bra för huvudet och kroppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*