Helgens tävlingar

I helgen har vi tävlat i Täby.
Amanda och Fantasi red MsvC1 på 63% och klarade därmed kvalgränsen till MsvB. Grattis!
Calle har debuterat MsvB4. Han kändes riktigt fin på framridningen, men i vanlig ordning var han inte riktigt framme för skänkeln på banan, därav massa, tråkiga missar. Jag vet inte om det bara beror på att jag inte får ha spö, eller om han faktiskt blir lite ”tittig” men istället för att bli spänd så blir han liksom ”introvert”. Tänker i alla fall börja träna på att rida utan spö hemma, lätt att glömma!

Är ändå nöjd med honom, vi har inte övat jättemycket och det här programmet är längre och svårare än MsvB2. Tänker i alla fall prova några gånger till och se om vi kan förbättra det här. Han har trots allt blivit bättre och starkare i formen sedan förra året när vi red MsvC på samma tävling. Men det skulle vara roligt om han bjöd till lite mer själv, och visade sig lite mer från sin bästa sida. Som det känns nu har jag svårt att påverka honom på banan och jag får mest ”styra runt”. Hur som helst är det ändå kul att ha en lektionshäst som kan starta på den här nivån!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*