Ingen bra dag

Jag tog Caprice till Mälarkliniken idag och hon har en ”peroneus tertius ruptur” vilket på svenska betyder att senan mellan has och bakknä är allvarligt skadad eller har gått av. Jävligt roligt. Ursäkta språket men jag är ganska upprörd. Boxvila 3 månader och sedan vet man ju inte. Tydligen är det goda chanser att det ska läka, men det tar lång tid. Ett ganska stort problem i mina ögon är att hästen blir kanonpigg av två dagars vila och jag kan inte ens föreställa mig hur hon blir att hantera om hon vilar tre månader??? Dessutom tycker jag oerhört synd om hästen, det känns inte alls ok att låta henne stå och glo så länge. På Antuna är det inte lämpligt kände jag, så nu lämnade jag henne på Rytteriet i Sigtuna där det är halm i boxarna och förhoppningsvis lite mer stimulans i stallet.

Det är helt vansinnigt att det här tydligen händer typ en gång var tredje år enligt veterinären, och det har dessutom skett i boxen! Hur mycket otur kan man ha? Jag vet verkligen inte riktigt hur jag ska hantera det här just nu. En sak vet jag och det är att jag nu behöver en ny häst igen, så alla: håll utkik. Både lån och köp är av intresse.

Slarvigt nog hittar jag inte anatomiboken och det var ett tag sedan jag pluggade in alla delar på latin, men om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att senan slarvigt även kallas hälsenan på hästen, se bild.

Nu har jag en grym huvudvärk så det är bäst jag går och lägger mig och försöker komma på en bra lösning genom att sova på saken.

5 reaktion på “Ingen bra dag

  1. Åh NEJ! Va tråkigt, hon som jag bara älskade. Å så typiskt när du precis hittat en till gänget. De kommer nog lösa sig. / Gitta

  2. Åh, vad tråkigt. Det var verkligen det sista du behövde, men jag hoppas att det ska lösa sig så bra det bara går. //Annica

  3. Hej
    Har denna skada på min häst nu så skulle vilja ha lite inputt av dig hur det gått m.m? rehab o träning ja allt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*