Viloperiod

Anea har haft en viloperiod nu på ca två veckor. Då har vi skrittat ut, jobbat vid hand, longerat eller lösgalopperat istället. Jag tror inte att det är så bra att vila helt (vissa dagar då och då har det bara blivit hage, men inte flera dagar på rad).

Nu börjar det snart bli dags att sätta igång henne igen. Målet för nästa år är att kunna rida MsvA stadigt. Under januari tänker jag fokusera på att jogga igång, rida ut mycket om vädret tillåter, samt försöka hitta en bra betsling på kandaret. Angående uteridningen skulle jag verkligen vilja hinna längre konditionspass ca en dag i veckan, men jag får så svårt med tiden jämt! Särskilt nu när dagarna är så korta. (Jag rider inte ut i mörkret.) Får försöka planera in det på något vis.

För egen del så gäller ridning utan stigbyglar minst en dag i veckan. Måste skärpa till sitsen lite! Dessutom bör jag lägga in mer delar av programridning oftare. Jag skjuter gärna upp det till precis före tävlingen av någon anledning. Men man behöver ju inte rida hela programmet varje gång, det kan räcka med väl valda delar!

Jag och Anea i Strängnäs
foto: Fia Berggren (hittade bilden på Google bildsök)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*