Lördag

En skön lördag med ridning och dagläger. Har ridit Nogge, Iffi och Anea idag. Alla kändes fina, men jag var inte så frisk som jag trodde märkte jag när jag red. Kändes som om jag hade urusel kondition ungefär.

Daglägret flöt på bra. Första passet jobbade vi med övergångar och tempoväxlingar. Det är så lätt att man bara ”rider runt” och allt blir jämntjockt – det är viktigt att variera sig! Ge hästen nya, små uppgifter ofta – se till att ändra tempo, riktning, form…!

Andra passet jobbade vi med skänkelvikningar, och tog med oss det vi hade gjort passet innan. Vi gjorde skänkelvikningar i trav på diagonalerna, med en avsaktning till skritt på mitten och sedan trav igen. Tanken är att fortsätta med samma tvärning även i övergången. Man kan också börja diagonalen med lite friskare tempo, samla upp mitt på, och sedan rida på framåt igen. En väldigt nyttig övning!

Tidigt i säng ikväll, i morgon blir det Globen igen. Sista gången!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*