Yoga

Har jag berättat att jag äntligen har börjat med yoga igen? Har hittat den perfekta tiden, mitt på dagen på måndagar. Har inte lust att träna kvällstid när jag bara har två kvällar lediga i veckan…

Jag tror yoga är väldigt bra för ryttare (eller, alla..) – men det finns ganska mycket likheter tycker jag. Eller i varje fall gemensamma nämnare. Yoga handlar ju mycket om kroppskontroll och balans, man måste fokusera och tänka på andningen. Saker som man bör jobba med i ridningen också!

Fördelen med yogan är att det går långsamt, så man hinner tänka mer på sig själv. När man rider är det ju lätt att lägga fokus på hästen, och man måste ju också vara väldigt kvick i sina reaktioner. Yoga är ett bra sätt att träna kroppskontroll, stretcha stela muskler och arbeta med båda kroppshalvorna lika mycket. Många ryttare är nog ganska stela/spända och får därav sämre följsamhet. Dessutom upplever jag att många inte riktigt vet var man har sina armar och ben – man är inte tillräckligt medveten helt enkelt. Och så länge man inte är medveten om sin egen kropp så är det svårt att påverka hästen korrekt!

Så mitt tips är att prova yoga om man inte har gjort det! (Behöver inte vara lika avancerat som bilderna nedan, haha..)


Bilder från Google

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*