Fina Quickan

I morse stressade jag med stallet för att hinna rida två hästar innan lunch eftersom jag sedan skulle åka och träna för Mads. Bara det att träningen blev inställd. Fasen också, jag är inte supermotiverad just nu, börjar gå in i vinterdvala och har inte helt lätt att motivera mig till det där ”extra”. Hade behövt nån som skrek i örat på mig idag. Anea har fått ta det lite lugnare ett tag och det märks direkt – på ett negativt sätt. Hon behövs ridas ordentligt igenom nästan varje dag för att hålla sig ok.

I alla fall nöjd med Calle och Quickan i morse. Framförallt Q var väldigt duktig och lydig idag. Känns som om man kan rida mer och mer på henne nu. På ett sätt är det skönt med unghäst, dels behöver man inte rida så ofta/länge, och så är man väldigt nöjd med väldigt lite. I helgen t.ex. red vi ut en ny runda (för henne), jag hade inte ens longerat innan utan red ut direkt, och hon skötte sig så himla bra. Tänk att man kan bli nöjd för så små saker!

Hoppas jag kan utveckla henne på ett bra sätt, för jag tror det är den finaste häst jag haft möjlighet att ha. Hon kanske inte ser superflashig ut, men hon har helt klart många kvaliteter och god ridbarhet. Själv är jag inte bortskämd med att få rida en fin häst från start, utan har alltid dragit på mig hästar som har behövts ridas till/göras om, för att de inte fått en bra grund från början. Har kanske också en tendens att ta på mig ”projekt” för då tänker jag att det kan ju inte bli sämre i alla fall, och då är sannolikheten inte så stor att man misslyckas. Haha. Kanske en ganska lång väg att gå ibland, tyvärr. Men har inte precis haft de ekonomiska förutsättningarna att skaffa fina hästar att lära mig på heller. Ett annat inlägg om det, kanske. Har börjat tänka mycket mer på pengar och förutsättningar på sista tiden, av nån anledning. Det är nästan som att jag inte har fattat förut hur bra förspänt vissa har det…

Obs att jag är medveten om att jag har en gård och flera hästar – men det har jag ju kämpat mig till helt själv.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*