Veterinärbesök

Har varit med min älskling Nogge på Brunmåla idag. Han har ju konstaterats ha fel på en disk i ryggen som har mineraliserats, vilket jag tolkar som att den inte är stötdämpande längre. Tror att det här är en ganska ny diagnos, hittar inget när jag googlar om det i alla fall. Det här är tyvärr inget man kan ”bota” men man kan hjälpa till att behandla området och muskulaturen kring disken, som sitter i ländryggen.

Sedan får man väl fundera över hur ofta man tycker att man kan behandla en häst för att få den att fungera, men jag känner att efter förra behandlingen blev det en stor skillnad på honom, och om jag håller efter det här regelbundet så hoppas jag att få ha honom hos mig ett bra tag framöver. Dock är det så att han lika bra hade kunnat varit utdömd.

Jag hoppas ju ändå på att han kan få hänga med ett tag till, men det är också under förutsättning att han inte går lika hårt som tidigare, rids ut mer, longeras ibland osv. Så han kanske inte är särskilt lönsam för mitt företag längre, men jag känner inte att jag vill ta bort en häst som i övrigt mår bra och framförallt är glad. Vill inte heller sälja honom eller ”ge bort” honom, för han är inte helt lättriden för ”vem som helst” och då tror jag han har det bättre hos mig faktiskt. Sen är jag såklart envis och vill gärna se hurpass bra han kan bli, men jag är medveten om att det lika bra kan misslyckas.
Dock var han bättre nu än vid besöket i juli. Bättre musklad, rörde sig bättre, inga böjprovsreaktioner och inte lika öm i ryggen. Veterinären tyckte det var bra att jag hade åkt in igen i god tid. Bäst att ”mota Olle i grind” eller vad det heter. Vilket sjukt konstigt uttryck för övrigt…

Nu är det fem dagars promenader, två veckors longering, och sedan rida igen. Håll tummarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*