Kläder

Jag har just varit ute i regnet och tagit in alla hästar. Tänkte jag skulle ta in tidigare eftersom det regnade så mycket men det verkade egentligen ingen av dem lida av. Så fort sista hästen kommit in så blev det strålande sol igen. Det var väl själva…
Tyvärr har jag inte heller lärt mig att t.ex. ta på mig överdragsbyxor, trots att jag jobbat med hästar i x antal år. Idag sträckte jag mig så långt som till att ha en keps på mig för jag hatar att bli blöt på huvudet. Men att man aldrig lär sig? Blev såklart dyblöt, fast det gör ju inte så mycket när man har nära hem. Har köpt mina första gummistövlar också sedan jag flyttade hit, och fråga mig inte hur jag har gjort, men jag har som sagt jobbat med hästar sedan studenten och aldrig ägt ett par gummistövlar innan? Får förmoda att jag har lånat av någon om det har varit verklig kris.

Apropå kläder så var jag bara tvungen att prova en frack igår. Vi kan kalla det ”mental träning”. För det första är en frack svindyr, runt 6000 kr, och då misstänker jag att det är ”budget”. För det andra höll jag faktiskt på att skratta ihjäl mig i provrummet för jag tycket jag såg ut som en galen dracula med slängkappa. Antar att det är en vanesak.. kanske ser det bättre ut till häst. Är ju egentligen väldigt konservativ med ridkläder och jag tycker man ska ha frack och hatt i högre klasser, men samtidigt kan man verkligen ifrågasätta ifall ridning verkligen ÄR en sport när det snarare ser ut som om deltagarna ska gå på fin bjudning på 1800-talet? Helt galet. Hur som helst blir det dessutom gräsligt dyrt om man ska ha både hatt och frack, ridbyxor, stövlar osv – säkert runt 15.000 om det är budgetvarianten, eller mer. Vilket dessutom påminner mig om att jag behöver nya stövlar och det är verkligen snart kris. Så kom och rid, så jag har råd att köpa fina kläder. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*