Goda nyheter

Veterinären har varit här idag och tittat på älskade Nogge, och det var mycket bättre med honom! Fortfarande ser höger bak lite sämre ut och nu är det bakknäet blistrat (det ska få knäet att ”stabilisera” sig och hjälpa honom att bygga upp styrkan i knät), samt ryggen behandlad en gång till. Dock rör han sig nu mer avspänt och ser rakare ut, bjuder bättre framåt och jag upplever honom inte som lika tittig som innan första behandlingen.

Vissa hästar är givetvis mer tittiga och spända än andra, och Nogge har ju alltid varit sådan, men jag tyckte det blev värre och värre när han hade ont. Nu verkar han må bättre och är inte alls lika tittig längre.

Nu gäller skritt en vecka, longera en vecka och sedan börja rida. Vet bara inte vad jag ska ha för sadel, för den gamla passar inte alls. Känns inte aktuellt att köpa ny sadel till en häst man ska sätta igång, dels vet jag inte hur han kommer att hålla, och dessutom kommer han säkert ändra sig i kroppen. Men det är ju inte bra att ha dålig sadel på en häst som har haft ont i ryggen…. Får klura på det.

Är såklart väldigt glad att det var bättre, håll nu tummarna för att han kommer igång igen!

Nu är också ridhusspegeln helt klar, vi har köpt en hel, stor del som sitter i mitten nu, och sedan fyra mindre delar, så nu ser man det mesta av sig själv när man rider. Har en väldigt låg spegel jämfört med de flest ridhusen, så här blir det en lägre sarg än på sidorna.

Anledningen att bil och släp är här inne är att vi har lasttränat Caprice idag, och hon gick in lika snällt den här gången också! Nu måste vi nog våga oss ut på gårdsplan nästa gång.

Fina Quicakn åkte hem idag, nu är det byte igen… Soya ska vara här 2-3 veckor så Linn får fräscha upp ridningen på henne inför 3-årstestet som är 6 maj! Ska bli jätteroligt att åka på tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*