Träning av Bonnie

Igår var jag och Marianne hos Bonnie för att träna lite. Hon var superduktig i stallet, lugnare än sist med att vara inne själv och lyfte alla hovar på en gång. Eller – inte alla samtidigt då utan så fort jag bad om det… 😉 Hon har varit rätt duktig med det hela tiden men det är ju inte som en vuxen häst utan man får oftast övertala lite mer.

Hon verkar inte bry sig så mycket om sadel, täcke etc. Igår tog vi ett schabrak med en elastisk gjord runt magen och det bekom henne inte alls. Vi har testat att lägga lite tryck över ryggen och hoppa lite bredvid henne (som när man sitter upp typ) – det ger heller inga stora reaktioner.

Tanken var en liten promenad men det blev nästan lite ”longering” istället. Här behöver hon öva på att hålla avståndet nämligen, eftersom hon gärna vill gå före eller trängas med bogen. Precis som att vi i ridningen vill ha kontroll över bogarna gäller det i hanteringen också. Jag vill inte att hon blir för närgången eller trycker sig mot mig. Här fick jag vara lite snabb ett par gånger när hon vevade med ett framben och även sparkade bakut en gång – fast på filmen ser hon ut som ett lamm. Det är dock en unghäst och det ska man ha respekt inför, och just därför är det extra viktigt att vara konsekvent.

Jag tycker hon är himla duktig som ändå fattar grejen rätt snabbt med att gå på en cirkel runt mig. Hon behöver bli lite bättre på att stanna däremot. Ska dock tillägga att nedanför ridbanan är hagen med kompisar som dessutom gnäggade efter henne så med den extra faktorn så tycker jag hon är riktigt duktig som klarar att hålla fokus ändå!

Filmen är sjukt ospännande men jag vill ändå dokumentera så att ni kan följa henne från början.

2 svar på ”Träning av Bonnie

  1. Filmen var inte alls ospännande! Kul att få följa utvecklingen på detta sätt, så jag ser fram emot fler filmer. 🙂
    Tycker hon ser trygg och trevlig ut av det lilla man såg här. Lycka till i fortsättningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*