Dagens ridning

Det går lite framåt, även om det går långsamt. Rida går bättre än att gå. Idag kände jag knappt av foten alls, utan kunde faktiskt hitta ett rätt bra tramp i stigbygeln och kände mig knappt stel! (Fast när jag hoppar av så känns det desto mer. Jag tror dock inte att det är farligt, för det verkar komma och gå lite och jag tror inte att jag kan träna upp den där stackars foten utan att det kommer att göra ont!)

Grodan verkar i alla fall göra framsteg. Tur att jag lyckades hålla igång henne så bra under den här tiden när jag inte kunde rida! Idag trodde jag att hon skulle vara spänd, för hon var lite hispig i stallet, men det här var bästa ridpasset hittills.

Jag har försökt kräva mer gällande tempoväxlingar på henne, för att utveckla styrkan och gångarterna. Idag värmde jag upp en ganska kort stund med att rida stora böjda spår och vara noggrann med att få henne till ytter tygel. Sedan red jag tempoväxlingar på långsidorna där jag red en kort bit öppna först, sedan rakriktade jag och red mer framåt, och så red jag öppna sista biten på långsidan igen för att samla henne. Detta gjorde jag i både trav och galopp.

Sedan jobbade jag lite mer med galoppen. Egentligen är galoppen bättre än traven, men det som kan vara svårt är att samla henne på rätt sätt. Hon kan sätta sig och nästan galoppera på stället så problemet är inte att korta henne, men jag vill inte att hon blir studsig och spänd. Idag red jag slutor i galopp för att komma åt att hon var tvungen att samla sig mer korrekt och sänka bakdelen. Då kunde jag rida med mer aktivitet framåt och ändå få henne att sätta sig, fast på ett bättre sätt. Det var faktiskt inte så dumt, för jag fick henne mer ”igenom” i samlingen då. Jag gjorde ett par byten också, och till höger gjorde hon två, fina rena byten, till vänster efter bak, men vi har inte övat så mycket på det ännu. Det är dock ett delmål framöver att bytena ska bli befästa (utan spänning).

Det är i alla fall ett stort steg framåt att det nu går att ”rida” och inverka mer, något som hon inte har tillåtit när hon inte har mått bra. Nu kanske vi kan börja träna och inte bara ”rida omkring”. 🙂

Hoppas det blir några snö-galopper i år…. Tvivlar tyvärr på det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*