Grodans vecka

Grodan jobbar på bra även om jag inte kan rida… Jag tycker att hon ser lite starkare ut och snyggare i kroppen. Hon rids bara ca 2-3 ggr per vecka, men jag tror att hon får ett rätt bra schema ändå.

Den här veckans planering har varit som följer:

Måndag – träning vid hand med Ubbe. Hon är riktigt duktig! Han jobbar hästen med träns i skritt och en samlad trav där det gäller att bibehålla eftergift och bjudning. Detta ska utvecklas till passage och piaff så småningom. Tror att Grodan har lite talang för det och Ubbe verkar gilla henne!
Tisdag – Nina har ridit. Fokus på bytena, vilket är Ninas största expertis skulle jag nog säga. Grodan satte två riktigt bra byten som var rena och på hjälpen. De flesta bytena är fortfarande lite spända och korta och det är lite jobbigt för henne, men jag tror det finns fina byten i henne. Gäller att jag kan ta vid där sedan också, men det får väl ta den tid det tar. Hon ”fattar grejen” i alla fall, och vi hade ju börjat med det redan innan hennes rehab.
Onsdag – vattenträning.
Torsdag – vattenträning. Det blev två dagar i rad av praktiska skäl den här veckan. Men kanske inte så dumt, för hon slappnade av himla bra på torsdagen. Vad jag förstår så sköter hon sig fint och vattennivån har stegrats. Jag har inte varit med förutom första gången samt igår. På slutet började hon både frusta och gäspa – riktigt bra tecken på att arbetet gör nytta för både kropp och knopp tror jag!
Fredag – longering över upphöjda bommar. Jag tycker att traven ser jämnare ut och hon bjuder bättre och bättre på egen hand.
Lördag – VILA
Söndag – Skritta ut

Nu kör vi ca två veckor till på ungefär samma sätt. Sedan kommer jag att göra en vet-check på henne inför att jag själv kan börja rida. Jag utgår ifrån att jag kan rida när kryckorna är borta. Jag hoppas att läkaren håller med, men jag ser ingen anledning till att inte kunna rida om jag har tillåtelse att gå på foten. Skulle nog våga påstå att den belastas mer när man promenerar. Just nu känner jag mig så pass mycket starkare att jag är lite rädd att jag ska glömma kryckorna i all hast och råka knalla iväg utan dem..

Lite mer vatten nu. Grodan i hennes rätta element.. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*