Fredag

Gillar fredagar – även om jag oftast även jobbar på helgen. Det är ändå något särskilt med ”fredagskänslan”.

Har idag haft riktigt späckat schema. Började med ett drop-in-pass där vi jobbade ganska mycket med galoppen och även lite galoppombyten. Nogge och Wirja var båda riktigt fina. 🙂

Skrittade ut på Anea med vikter på bakbenen idag. Tyckte hon jobbade på bra igår så hon behövde en lugnare dag. Både hon och Nogge har fått akupunktur idag av Sverker Andersson. Första gången jag provar detta på de hästarna. Blir intressant att se om det kan göra någon skillnad i ridningen. Jag tror absolut inte på ”underverk” men jag tror på att hjälpa till med andra metoder vid sidan av ridningen. Trots allt finns det två sidor av ridningen och belastningen på hästen – den ena är att vi bygger upp, men den andra att vi också ”bryter ner” – t.ex. ryttare i obalans, för hård träning mm.

Har även haft några privatlektioner med Caprice, Iffi och Wirja. Wirja fick vara läromästare åt en 13-årig tjej som var riktigt duktig med henne! Den här hästen är verkligen en på miljonen, alltid snäll och bussig, gör rätt om ryttaren gör rätt. <3

Avslutade dagen med att hjälpa Linn med Soya och att rida Obi. Soya gör framsteg och travar och galopperar nu, men fortfarande i lite dålig bjudning och kanske inte alltid riktigt åt det håll Linn har tänkt sig… 😉

Obi kändes kanonfin idag. Jobbade mest med galoppen och lite byten. Han kändes bra i formen, och mer igenom i galoppen. Märks dock att han snabbt blir trött för då börjar han hänga lite i handen.

Inga lektioner ikväll = ledig som en vanlig människa (förutom att jag ska ner och fodra nu då…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*