Träning hos Mads

Nu har träningarna börjat igen efter juluppehållet. Sista träningen innan jul kändes Anea helt fantastisk. Kanske inte kan säga riktigt detsamma idag tyvärr, hon tappar snabbt om hon har tagit det lite lugnare ett tag, så nu känns hon lite lång och har inte alls samma bärighet. Början av passet kändes inte alls kul, men det var en bra träning för många saker blev ändå mycket bättre och vi kunde avsluta med lite galoppslutor. Hela problematiken med den här hästen är att hon lätt låser ryggen och spänner sig, vilket gör att det är svårt både att få henne ärligt fram till handen, men även att reglera och samla henne. Mot slutet fick vi ändå till en hel del bra tempoväxlingar.

Det var nog ett ganska tufft pass för henne, väl hemma i boxen såg hon helt slut ut! I morgon blir det bara skritta ut, men sedan måste jag ta tag i träningen lite mer känner  jag. Fortfarande finns det massor av grundjobb som jag måste vara noga med varje dag, det går inte att slarva med henne för då tappar man snabbt ”allt”. Ofta önskar jag mig en mer lättriden häst som har bättre egen balans och mer register, men har man inga pengar så får man kämpa på med det man har. Mycket har ändå hänt med henne, men hälften är av ren envishet från min sida och att hon helt enkelt är en väldigt bussig häst som alltid gör sitt bästa – mycket värt det också!

Väl hemma igen hjälpte jag Linn med Soya – idag har hon galopperat för första gången!! Det gick jättebra. 🙂 Kul med unghästar, där blir man glad för de ”små sakerna”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*