Redan juni…

Hjälp vad fort tiden går! Maj måste vara den kortaste månaden på året? Jag hinner inte med. Man får påminna sig själv om att stanna upp och njuta av den bästa tiden på året, även om det är mycket att göra. Efter att vi fick gård så har den här tiden på året också blivit mer stressig eftersom det blir mer att ta hand om med trädgård och sådant. Samtidigt blir ju stallet mer lättjobbat och några hästar sover redan ute. Min förhoppning är att få ut alla mina, men jag är inte säker på att Dario fixar det. Stona är inne fortfarande, i förhoppningen att Anea får ett föl snart – nu är vi 1,5 vecka över tiden och hon verkar fortfarande ko-lugn…. Men nu börjar hon i alla fall bli tjock på riktigt!

Idag har det varit en ganska lugn dag med lite tid för att rida själv och jobba utan stress. Har varit i stallet hela dagen ändå, men på ”mina villkor” – nästan som en hobbyryttare, vilket är skönt som omväxling!

Igår var jag dock borta hela dagen för att döma upp till MsvB-domare. Jag hade tänkt vänta till hösten eftersom jag ville ha mer tid, men nu dök tillfället upp så det var lika bra att köra på. Det är alltid så svårt att få datum när man kan och nu var det på rimligt avstånd dessutom. När man dömer upp så dömer man från läktaren parallellt med en riktig tävling. Därefter görs ett teoriprov. Eftersom det här kom väldigt hastigt på (tre dagar innan) så kände jag mig kanske inte fullt så förberedd som jag hade velat, men jag tror att det gick okej ändå. Själva tävlingsbedömningen ger jag mig själv ok på när jag jämförde med domaren. Självklart skiljer det lite i % på några, men inget som jag tycker var alarmerande. Några var nästan exakt på samma poäng, men det kan ju vara så att de anser att mina kommentarer är fel, eller att jag har missat något jätteviktigt.

Teoriprovet var faktiskt lite lurigare än jag trodde. Här var det några saker jag blev en aning osäker på, men det verkade jag inte vara ensam om (vi var fyra som gjorde provet samtidigt). Jag tror inte att man behöver ha alla rätt för att bli godkänd, men det kanske beror på vilken typ av fel svar man har. Ja, nu är det alltså bara att vara nervös en tid framöver. Jag har nämligen ingen aning om när man får svar på om man är godkänd!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*