Gotland

Jag har tagit några dagars ledighet och är på Gotland med familjen. Välbehövligt! Jag insåg som vanligt att jag har haft sex lediga dagar sedan nyår (varav jag nog var sjuk två av dessa). Det är lätt att jobba utan stopp när man driver eget, och när man gillar sitt jobb! Och jag tror att jag nog kommer att behöva smygjobba lite här med, men ett miljöombyte blir det, och inga tider att passa – det är nästan det viktigaste!

Sista veckan har det dessutom varit en hel del strul med alla sorters djur, så jag känner mig en aning trött. Ena katten slutade äta och hon visade sig vara uttorkad (ev pga mask?) så hon fick åka till veterinären, fick dropp och blev avmaskad, så nu äter hon igen. Vi tog med den andra på samma gång, och hon behöver ta ut två tänder. Sedan var det en tacka som fick juverinflammation och behövde penicillin. Nu verkar hon ok, men då är det istället ett lamm som har fått klövspaltsinflammation – tänk ”hovböld” fast på får. Ett får har ju då inga hovar förstås… men det är en varböld mellan klövarna och benet är svullet. Nu ska lammet också ha penicillin och bandage… Jag har ju smitit så det är Torbjörn som har hand om det, plus att han har behövt stödmata flera lamm som har varit lite tunna. Jag tror att min man är helt utarbetad pga fåren, men nu har i alla fall alla lammat (vi har 15 lamm nu) och snart kan de gå ut på bete så att det blir lite lugnare för honom.

På detta så fick Caribo dessutom en till hovböld. Han hade en för några månader sedan då han fick stå gipsad, och nu hade han en till – på ett annat ben. Hur stor är sannolikheten? Den har dock spruckit själv och förhoppningsvis räcker det med bandage i några dagar, om allt har kommit ut. Allt det här är verkligen bara småsaker egentligen, men det är inom loppet av en vecka, så det känns lite mycket ändå. Det är inte så att man behöver fundera på vad man ska göra med tiden ”som blir över” när man har djur!

Nu ska jag i alla fall passa på att läsa och sova några dagar, så hoppas jag att jag har ny energi tills jag kommer hem igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*