Sammanfattning efter helgen

Här har det varit en bra och fullproppad helg (som om det brukar vara lugnt…)!

I fredags hade jag en ”mini-kurs” med två elever som red två pass och åt lunch mellan. Dario gick första passet och var väldigt fin. Cesar gick två pass och Qurre ett pass. Cesar och Qurre fick göra galoppslutor och även samla galoppen mot arbetspiruetter. Roligt när man kan göra lite svårare grejer på lektionerna!

På lördagen var jag ju och tävlade med Grodan. Som jag skrev igår så gick det väldigt bra, fina % och hon var superduktig. I höstas när vi tävlade var hon ju tyvärr väldigt stressad av miljön (blåst, hästar i hage bredvid framridningen och lite annat som störde) och var superspänd. Tyvärr blev det sista starten för året och det är inte så kul att vänta nästan ett halvår på ”revansch”, så det är SÅ skönt att ha det avklarat. Nu var hon sitt vanliga jag och jag tror och hoppas att hon i själva verket är lovande som tävlingshäst för hon är egentligen inte tittig, och hon skärper nästan till sig på banan. Förra våren red vi ju bara två tävlingar, varav den ena gick jättebra och den andra katastrof – och jag blev dessutom så chockad den gången för det var något helt nytt för mig att nästan ramla av henne (!). Med två BRA resultat är vi nu kvalade till nästa nivå – där vi dock inte befinner oss ännu – så jag gör förmodligen några fler starter i MsvC bara för att vi ska få rutin ihop. Kvalprocenten för att rida MsvB ligger på 62% två gånger, och jag har ridit på 67 och 68% så det finns viss ”marginal”, men bytena ska sitta först.

Jag fick ett spontant infall och åkte faktiskt tillbaka till Ledingenäs på eftermiddagen för att sitta bredvid domaren i MsvB5. Som MsvB-domarkandidat måste man sitta bredvid några gånger, och det är svårt att hinna med det, men nu passade jag på. Det var en liten klass så det var ett bra tillfälle, plus att Bon Coeur startade och det var såklart ett dragplåster för min del! Jag är jätteglad att jag satt med just på den här tävlingen. Dels tyckte jag att domaren hade bra kommentarer och jag hade satt ungefär samma siffror själv, så det kändes som en bekräftelse på att jag är på rätt spår – fast det är jättesvårt att hinna se allt tekniskt och dessutom sammanfatta det med rätt ord. Dessutom var startfältet väldigt varierat med oerhört olika ekipage, och det är ju lärorikt i sig. Jag hade naturligtvis höga förväntningar på Bon Coeur – som infriades (han vann), men det var ytterligare en häst som hamnade på samma poäng – 74% (!) och hur ofta händer det?! Det var väldigt kul att få se såpass bra ritter, det är inte ofta. (Om två ryttare hamnar på samma poäng som vinnare så är det den som har högst betyg i det allmänna intrycket som vinner.) Nu hoppas jag att Aneas föl ärver lite av pappans gångarter i alla fall… 😉

Idag har jag haft ett dagläger där vi startade förmiddagen med sitsträning enskilt, följt av ett ”vanligt” pass på eftermiddagen. Grodan fick vilodag (såklart!) så jag har bara haft kurs, fixat stallet, och hunnit med lite trädgårdsarbete också. Snart kommer man ha fullt upp med det också… Våren är underbar, men det är inte någon viloperiod precis. MEN nästa vecka har jag ju faktiskt ledigt fem dagar (!) så då får jag samla krafter inför resten av vårens aktiviteter. Ska dock bli skönt med en liten paus, jag tror jag har lyckats jobba två månader i sträck nu igen.
Grodan på framridningen igår.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*