Helgen

Hoppas ni har haft en bra helg! Jag har njutit av det fina vintervädret, haft lektioner, ridit, men även lite ledig tid.

I fredags hade jag några privatlektioner på förmiddagen och red ett gäng hästar själv. Guldstjärna till Cesar och Dario som kändes riktigt fina. Cesar har haft några dagars vila / uteritt för återhämtning och det verkar ha varit bra för honom. Velle och Grodan tog jag ut på uteritt i snön, det var precis vad både jag och hästarna behövde. Det blir så mycket ridhustid såhär års om underlaget inte är tillräckligt bra.

På kvällen kom en kompis över på middag och sov kvar till lördagen.På lördagen hade jag en förmiddagskurs med bland annat två av mina kompisar från gymnasiet. Det är roligt att de vill komma hit och rida ibland! Båda blev väldigt förtjusta i sina hästar vilket var väldigt roligt.

På eftermiddagen red jag Grodan, en sväng inne och sedan skrittade jag ut. Igår kändes hon jättefin. Hon måste ha busat i hagen för en dryg vecka sedan, för hon var så kort i steget och gick som en kratta att jag fick panik. Veterinären tyckte inte att det var en hälta utan rekommenderade kiropraktor, så Cindy (som är både osteopat och kiropraktor) fick behandla henne lite försiktigt. Hon hade en rejäl låsning i ett bakben vilket gjorde att hon hade svårt att både sträcka ut och lyfta det. Efter några dagars jogging så verkar hon bättre nu. Igår galopperade jag för första gången och det verkar gå helt åt rätt håll. Första dagarnas ridning var hon fortfarande ”tom” och struttig, men det verkar bli lite bättre för varje dag. Hoppas vi kan komma igång lite nu, det blev lite väl lång ”vinter-vila”…
Idag har jag inget stalljobb utan tog sovmorgon, vilket var välbehövligt. Jag ska dock snart gå ner för att hålla en privatlektion och jogga några hästar, men jag ska försöka fatta mig kort så det inte blir alltför mycket jobb idag. Jag behöver verkligen försöka få in mer ledig tid, men nu verkar jag i alla fall ha löst det med lite mer extra stallhjälp framöver, vilket känns väldigt skönt! Måste orka på lång sikt. Minst 10 år till. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*