Träning med Grodan

Nu har jag och Grodan kommit igång lite mer igen. Ett tag kändes det som om hon hade en unghäst-period och tyckte att allt var jobbigt. Hon tycker fortfarande att det är jobbigt men tillåter mer inverkansridning nu, vilket är ett måste för att kunna gå vidare.

Idag har vi varit hos Nina och tränat. Vi fokuserar mest på galoppkvalitén för att stärka henne inför bytena. Hon byter redan, men inte tillräckligt bra, och jag vill ha en bra grund i henne så jag har inte stressat med det. Nu jobbar vi med att minska volten med bibehållen galopp (ska tänka mot arbetspiruetter så småningom) och att flytta henne i galopp (öppnor och slutor) för att hon ska bli starkare och få bättre egen balans.

Vi trampade lite också. Jag har provat lite hemma så jag ville bara få bekräftat att jag är på rätt väg. Här har vi i alla fall något som känns lätt (törs man säga det?). Jag behöver inte ens nudda med ett spö, men jag har det i handen och petar i princip bara på mitt eget ben med spöt, samt samlar upp henne med säte / skänkel. Trevligt att ha en häst med lite snabbare reaktioner än den förra… 😉

Nu tänker jag mig en träning till nästa vecka, och sedan lite lugnare / kort paus i mellandagarna. Sedan hoppas jag att vi kan träna ordentligt under våren!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*