Bli en bättre ryttare – lucka 5


Lucka 5.
Förberedelse inför ridpasset

För både din egen och hästens skull är det bra att vara förberedd inför ridpasset. Det finns några viktiga och grundläggande saker (enligt mig) och det är att inte vara stressad inför ridningen och att ha ätit ordentligt.. 😉 Kanske inte en brakmiddag precis före ridpasset, men i alla fall ett mellanmål eller vad som passar. Att sitta upp utan energi är aldrig bra.

Om du har tid över och kan planera in en uppvärmning för kroppen så är det också jättebra!

Här är en film som jag har lånat och lagt upp förut. Det är en kort sekvens med rörelser som man gör i ett flöde och som kan vara en bra uppvärmning inför ridpasset. Jag brukar göra minst tre gånger på varje sida. Det lilla gör skillnad, men det går såklart att göra fler upprepningar om man behöver!

Klicka på bilden för att komma till en film som visar hela sekvensen.

The Best Stretching Sequence For Dressage Riders (In Less Than 5 Minutes)

Naturligtvis kan det vara svårt att hinna värma upp varje gång, men en snabbversion kan vara att göra några enkla saker innan du sitter upp, t.ex. rulla på axlarna eller stretcha höftböjaren om du behöver. Jag brukar leda fram hästen istället för att sitta upp direkt, och även den tiden kan man minsann utnyttja! Tänk på din hållning redan då, känn efter hur du andas, och känn att du tar lika långa steg med båda benen. ”Hasa” inte omrkting med hästen på släptåg! Jag är helt säker på att man redan under den där promenaden kan ”ställa in kroppen” på dagens ridpass! (Både din och hästens.)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*