Rid – och yogahelg

I helgen har jag haft kurs i samarbete med Helena Starkenberg och Yoga Blue Zense.

Jag tror att vi räknade ut att detta är vår femte gemensamma kurs! Kombinationen yoga och ridning är verkligen toppen, och brukar vara väldigt uppskattat.

På fredagen började vi med ett lättare ridpass för att känna in hästarna och ”komma igång”. Det var tre nya elever för min del denna gång, och det tar lite tid att bilda sig en ordentlig uppfattning om var och en av deltagarna. Efter ridningen hade vi ett Yin yoga-pass på 1,5 timme, följt av middag.

På lördagen började vi med sitsträning på lina. Efter lunch ett Vinyasa yogapass med fokus på att mjuka upp höfter och ländrygg, samt aktivera core-muskulaturen inför eftermiddagens ridpass.

På söndagen hade vi ett kort yogapass före frukost och sedan ett sista ridpass. På de första kurserna tror jag vi hade två pass på söndagen, men det blev för tufft. Man  kan säga att de flesta var rätt möra (men förhoppningsvis på ett bra sätt) efter den här helgen.

Vi har även ätit massa god mat (om jag får säga det själv) som till stor del var baserad på egna grönsaker, rotfrukter, eget lammkött och även älg från trakten (skjuten av grannen dock). Och vi har avhandlat en stor mängd frågor om vitt skilda ämnen minst sagt. Det kan bli väldigt intressant beroende på vilka som deltar i en kurs, men det brukar sällan vara tyst. 😉 Sammanfattningsvis en mycket trevlig helg, och redan i december är det dags för nästa gång. Den kursen är fullbokad sedan länge, men det kommer en ny chans i vår.
Bild lånad från Yoga Blue Zense instagram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*