En bra fredag

Idag har det flutit på bra från morgon till kväll. På förmiddagen hade jag två privatlektioner. Först med Maria och Cesar, en häst som jag har på prov. En mycket välutbildad herre, men han behöver lite tid för att ”komma igång”. Jag tycker att han såg fin ut och Maria verkade tycka att det var kul. Är försiktigt optimistisk – fler måste prova. Ett privilegium i alla fall att inte behöva köpa rakt av måste jag säga.

Camilla red på Caribo också, och han såg riktigt fin ut. Pigg och framåt och i en bra grundform! Där känner jag att jag verkligen har hittat en pärla alltså.

Däremellan red jag Grodan, som kändes fin. Jobbar på med att få bättre elasticitet och att hon ska bli snabbare att reglera. Emellanåt hittar jag riktigt bra känsla, men hon tycker att det är lite jobbigt. Jag försöker vara supernoga nu med att ta skrittpauser ofta så hon inte ska få mjölksyra. Så lätt att överjobba en häst som är så ambitiös.

På eftermiddagen hade jag en kurs som också gick väldigt bra. Vi fokuserade på skolor, och att flytta hästarna på volt. En riktigt bra övning för att få tag på sidorna (och få ryttaren att rida med båda benen) är att växla mellan tagen bakdel och att flytta hästen undan innerskänkeln på böjt spår (går att göra på rakt spår också). Hästarna blir lyhörda och superfina. Det var riktigt kul idag att se vilken skillnad små korrigeringar av ryttarna kan göra – hästarna är så känsliga och det händer massor utan att ryttarna måste ”ta i”.

Nu blir det middag och uppladdning inför helgens kurs – som sker på bortaplan denna gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*