Dagläger med sitsträning

Idag har jag haft dagläger med sitsträning. Det brukar alltid vara uppskattat, trots att det är enkla övningar (fast alla blev väldigt trötta!). På vanliga lektioner är det ju ibland svårt att ha tid att rätta till detaljer.

Eleverna fick t.ex. stå upp två steg och sitta ner ett när de red lätt – min favoritövning, dålig balans avslöjas direkt! Allihopa fick även prova en ”bygel” som man kan ha bakom ryggen och sätta fast armarna i, så att man inte kan flytta omkring armarna så mycket. En bra tankeställare, för man blir tvungen att rida mer med magen istället.

Kontentan av dagen är att jag känner ett stort behov av att träna min egen sits lite mer konsekvent! Det finns alltid massa saker att rätta till. Skulle vara skönt att bli så stabil att man aldrig behövde tänka på sig själv, utan bara på hästen. Men det kanske inte funkar så ens för de bästa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*