Om betäckning och hingstval

Här gick det plötsligt undan, men så kan det vara när det är bråttom… Det här kändes som sista rycket för en betäckning i år, och för Aneas del är det sista året som känns rimligt eftersom hon är 17 och det är rätt gammalt i sammanhanget om man inte har haft föl förut.

Nu är hon alltså inseminerad med Bon Coeur. Jag har tänkt såhär med hingst: det måste vara en som kompenserar för hennes ”brister” och det är att jag vill ha en bättre galopp och mer ”uppförsbacke”, men viktigast av allt är god ridbarhet. Jag bor typ ”granne” med Lövsta / Stjärnborg, så det valet var givet. På ett äldre sto rekommenderar man färskt semin för att det ska vara större chans att det blir något, så där blev det också lite färre valmöjligheter. En ”hemmahingst” blir lite billigare och jag vill inte lägga ”onödiga” pengar på det här om det inte fungerar.
Bildresultat för bon coeur stallion

Ni kan titta på Lövstas hemsida på alla hingstar så kan ni själva jämföra. Alla är såklart fina! Jag rådfrågade även Malin på Lövsta om vad som kunde passa och hon föreslog först Van Vivaldi eller Ironman. Van Vivaldi ger tydligen mer ädla hästar och han var visst lite het, vilket inte lät helt 100 till Anea som kan bli spänd. Dessutom är inte jag så förtjust i alltför ädla hästar – jag vill ha mer ”massa” och Anea är ju rätt ”slank” så det kändes inte bra. Då hade jag bestämt mig för Ironman, men så köpte Lövsta precis in den här nya Bon Coeur och det kändes mycket bättre! Tur att jag var lite seg i starten, för många har nog redan hunnit betäcka i år och missat den här.. 😉

”Bon Coeur är en riktigt modern sporthäst, med sina tre mycket goda gångarter, sin fantastiska mekanik och suveräna ridbarhet.”

Titta på de olika hingstarna om ni är intresserade, det finns små filmer man kan jämföra med. Ironman är helt klart fin, men det jag gillar med Bon Coeur är att han ser väldigt elastisk och mjuk ut – fina framben men inte ”sprättiga” utan det ser naturligt och inte konstlat ut. Med Aneas De Niro-blod så borde det här bli bra. (De Niro är det hingst som har flest svårklasshästar efter sig). Hoppas nu bara att det blir något!

1 svar på ”Om betäckning och hingstval

  1. Fin! 🙂 Ja han ser mjuk och elastisk ut. Ett ”avstressande” (om man kan säga så) och lugnt rörelsemönster, men ändå med uttryck. Det blir nog toppen om det tar sig! Håller tumme!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*