Programträning med Grodan

Idag har Grodan varit på programträning för första gången. Nya miljöer är inget som bekommer henne alls, vilket är superskönt! Jag hade bara tänkt rida delar ur MsvC1 eftersom vi inte har tränat tillräckligt på alla moment ännu, men vi red igenom hela programmet, dock utan bedömning. Jag fick lite tips och kommentarer istället.

På det stora hela är jag väldigt nöjd! Hon kändes jättefin från start och hela programmet flöt rätt bra. Galoppdelen känns bäst, det är hennes styrka. I traven blir det lite försiktigt, men än så länge får hon jogga genom programmet så att hon inte blir för spänd. Jag kan hitta en riktigt bra trav mellan varven, men det spricker om jag ska rida rörelser i den traven, det blir för tufft än så länge. Med tanke på att jag inte tränat alla rörelser så mycket så tycker jag att hon var riktigt duktig! Slutorna är det som är sämst, men jag har ärligt talat bara ridit slutor ett fåtal gånger på henne. Enkla byten har vi inte heller gjort så många gånger, och som ni ser på filmen så blir hon något spänd där, men hon är väldigt lydig!

Kommentarerna var att hon har en balanserad galopp, formen och tempot är tillräckligt bra för klassen samt att hon ser flott ut med fin sida. Värd att satsa på för framtiden tolkar jag det som. 🙂 Jag tror att hon kan bli riktigt fin med mer styrka och påskjut. Jag kommer dock inte stressa med henne.

Tanken är i alla fall att starta en gång innan sommaren, och jag tror att vi fixar det om hon känns som idag. Det jag vill ha bättre (utom slutorna) är bättre övergångar. Hon ökar ganska bra tycker jag, men hon blir spänd i upptagningarna (styrkefråga). Det ska jag lägga mer krut på nu ett tag.

Den här hästen passar mig väldigt bra. Hon ger mig en bra ridkänsla och har ett bra temperament. Egentligen är det två saker som är extra bra (om som jag saknar hos Anea): hon är inte alls tittig utan går överallt, samt att hon ändå är lite het och känslig, något som jag ser som en fördel för att kunna utbilda henne vidare. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*